Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016
Το Graphic Stories Cyprus καλεί τους φοιτητές και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, να σχεδιάσουν και να δουν τυπωμένη τη δική τους card postal ενώ παράλληλα μπορούν να λάβουν μέρος με αυτή στο διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο "Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας".
Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 10-12 Μαρτίου 2017 και οι νικητές θα κερδίσουν βραβεία συνολικής αξίας €2000.
Δημιουργικό σκεπτικό
Το δημιουργικό σκεπτικό του διαγωνισμού στηρίζεται στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα των οχυρωματικών τειχών της Λευκωσίας. Η κυκλική δομή των τειχών και η γεωμετρική αρμονία του τελικού σχεδίου υπονοούν την ενότητα και την πληρότητα της πόλης και οριοθετούν τον θεμελιακό χώρο όχι μόνο για τα ιερά, αλλά και για τα λαϊκά οικοδομήματα της. Αυτή αλλά και άλλες, παρόμοιες κατασκευτές της Αναγέννησης στηρίχθηκαν στην ιδέα ότι η ομορφιά και η αρμονία του σχεδίου μιας πόλης μπορούσε να ενισχύσει την ευημερία μιας κοινότητας.
Κατηγορίες νικητών
Ο διαγωνισμός αφορά δυο ξεχωριστές και ανεξάρτητες κατηγορίες συμμετεχόντων, (α) φοιτητές και (β) επαγγελματίες σχεδιαστές, ενώ το θέμα είναι κοινό. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει ένα νικητή ανά κατηγορία. Κάθε ένας εκ των δύο νικητών θα λάβει δώρα αξιάς €1000 που αντιστοιχούν σε χρηματικό έπαθλο €500 προσφορά της Τράπεζα Κύπρου και ένα πακέτο γραμματοσειρών αξίας €500 από την Parachute fonts.
Το θέμα του διαγωνισμού "Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας", αλλά και η αντίστοιχη έκθεση αποτελούν δράσεις που έχουν ως γενικότερο στόχο μέσα από τους συμβολισμούς του σχεδίου των οχυρωματικών τειχών να προβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική μιας πόλης που υπήρξε αλλά και παραμένει μέχρι τις μέρες μας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, τεχνών και γραμμάτων που μπορεί να ατενίζει ένα μέλλον χωρίς τείχη και χωρίς σύνορα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε φοιτητές αλλά και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, ενώ κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να καταθέσει ένα και μόνο έργο του. Η κατάθεση των έργων μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Περισσότερες, σχετικές με το διαγωνισμό πληροφορίες, θα βρείτε εδώ

Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς