Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013
Σε Λεμεσό
Αριέλ
Η ιστορία του συμβάδιζε με εκείνη του σινεμά Αριέλ (το σινεμά έχει κλείσει εδώ και χρόνια). Λειτουργεί από το ’68, ενώ από το ’96 και έπειτα τη διαχείρισή του ανέλαβαν τα 4 παιδιά του κύριου Θράσου, οι οποίοι είναι άξιοι συνεχιστές του έργου του. Ουκ ολίγοι Λεμεσιανοί λιγουρεύονται το σουβλάκι τού Αριέλ, αλλά και τα υπόλοιπα είδη σχάρας όπως το κοτόπουλο σουβλάκι, το λουκάνικο, τα μανιτάρια, το χαλούμι, το συκωτάκι, ακόμα και τα chicken wings και τα spear ribs που ψήνει και σερβίρει.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιεί και ψαχνό και λίπος (συνδυασμός καπάκι, φιλέτο και φλαμαντζέρι), το οποίο πασπαλίζει με αλάτι και λίγη ρίγανη (ενίοτε βάζει και κόλιανδρο), βάζοντας σε κάθε πίτα 1 ‘σμίλα’ σουβλάκια και 3 σεφταλιές. Μάλιστα, για τα παιδιά προσφέρονται ακόμα και μικρές πίτες με λιγότερη ποσότητα. Στην πίτα υπάρχει επίσης αγγουράκι, ντομάτα, μαϊντανός και κραμπί (λάχανο), ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν ξιδάτα, πίκλα και τζατζίκι.
Τιμή €5 (κανονική), €3 (μικρή).
(25341023) Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ 177. Δ-Σ 16.30-22.00.
TAKE AWAY
Άριστος και Κική
Κάποιοι φίλοι παρομοιάζουν την εκεί κατάσταση με παραδοσιακό κυπριακό γάμο. Ειδικά αν πας σε ώρες αιχμής, ‘παίζει’ να μη βρεις καν τραπέζι. Πολλή η κίνηση στο χωρητικότητας 100 ατόμων εστιατόριο που ταΐζει Λεμεσιανούς (και όχι μόνο) τα τελευταία 27 χρόνια -από τα οποία τα 15 στο χώρο όπου βρίσκεται τώρα.
Pita’s anatomy Το χοιρινό σουβλάκι είναι ένα μείγμα από μερί και μπέικον, με την κάθε πίτα να περιέχει ??? ‘σμίλες’ με σουβλάκια, ?? σεφταλιές, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και μαϊντανό. Το μαγαζί προσφέρει επίσης σουβλάκι κοτόπουλο αλλά και αρνίσιο για τους πιο μερακλήδες.
Τιμή €5.50.
(25312959, 25323769) Αριάδνης 14, Μουταγιάκκα. Τρ-Κ 12.00-00.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Κύπρος (Αλέκος)
Ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα σουβλάκια του Αλέκου; Ενός ανθρώπου που έχει ‘ψηθεί’… μέσα στο επάγγελμα τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, τα τελευταία 7,5 χρόνια διατηρεί του δικό του μαγαζάκι στην Τζαμούδα, προσφέροντας καθημερινά τις λιχουδιές του. Το μαγαζί δουλεύει κυρίως με take away παραγγελίες, ενώ διαθέτει και 2 μικρά τραπεζάκια σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δοκιμάσει ατάκα κι επιτόπου το περίφημο σουβλάκι του, ή κάτι από τους γύρους, το σουβλάκι κοτόπουλο, τα παϊδάκια, τα μαριναρισμένα φιλέτα, τα ψαρικά κ.λπ. που προσφέρει.
Pita’s anatomy Μια κανονική μιξ περιλαμβάνει 1 ‘σμίλα’ σουβλάκια και δύο σεφταλιές, ενώ το κρέας που χρησιμοποιείται είναι από το μερί του ζώου (ψαχνό και λίγο λίπος). Στην πίτα μπαίνουν επίσης ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανός και κρεμμύδι.
Τιμή €4.
(25363590, 25745555) Γλάδστωνος 21 Α&Β. Δ-Κ 08.00-15.00 & 18.00-23.00.
TAKE AWAY / DELIVERY
Λευτέρης Meet & Eat
Το μαγαζί στην οδό Πάφου, το οποίο υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Λεμεσιανών ως ένα στέκι με καλό σουβλάκι και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, και μετά την ανακαίνιση, ο χώρος εκμοντερνίστηκε (περισσότερο μοιάζει με cafe-restaurant), το μενού μεγάλωσε και η κίνηση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο. Πλέον, ο ‘Λευτέρης’ είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 150 άτομα, προσφέροντας ένα μενού όπου εκτός από το αγαπημένο σουβλάκι διαθέτει επίσης καμιά 40ριά είδη ψησταριάς!
Pita’s anatomy Μια κανονική πίτα περιλαμβάνει δύο σεφταλιές και μία ‘σμίλα’ σουβλάκια, με κρέας από μερί, καπάκι και φιλέτο στο οποίο μπαίνει μόνο αλάτι. Στην πίτα υπάρχει επίσης αγγουράκι, ντομάτα, μαϊντανός, κραμπί και κρεμμύδι, ενώ αναλόγως προτιμήσεως μπορεί να σου προσθέσει πίκλα και μαρούλι.
Τιμή €5 για take away και €6 για dine in.
(25563200, 70006161, 70007171) Πάφου 13, Ομόνοια. Δ-Κ 10.00-24.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Λόκατζης
Είναι ο άνθρωπός σου, αν συχνάζεις στα πέριξ της Πλατείας Ηρώων. Όχι μόνο γιατί εδώ και 18 χρόνια φτιάχνει τέλειο σουβλάκι, αλλά και γιατί εδώ μπορείς να βρεις κάτι να φας έστω κι αν είναι 2 το πρωί. Στα χωρητικότητας 15 ατόμων τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά και σε αυτά που βγάζει στην πλατεία, μπορείς να γευτείς επίσης διάφορα είδη σχάρας αλλά και σούπες (τραχανά, λουβάνα, αβγολέμονο και χορτόσουπα).
Pita’s anatomy Για το σουβλάκι χρησιμοποιεί αποκλειστικά καπάκι. Στην πίτα μπαίνει μια ‘σμίλα’ με σουβλάκια και δύο σεφταλιές, όπως επίσης και ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανός και μαρούλι.
Τιμή €5 (take away), €6 (dine in).
(25347660) Παύλου Μελά 30, Πλατεία Ηρώων. Δ-Σ 18.00-02.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Παντελής
Ο κύριος Παντελής ψήνει και μαγειρεύει εδώ και 33 χρόνια, ενώ το χωρητικότητας 120 ατόμων εστιατόριό του επί της Σπύρου Κυπριανού υπάρχει τα τελευταία 13 χρόνια. Το όνομα ‘Παντελής’ κατάφερε να γίνει συνώνυμο της ποιότητας, εξ ου και το σλόγκαν ‘Στην ποιότητα… κορυφή’. Ό,τι και να γευτείς από το μαγαζί του κ. Παντελή, από το σουβλάκι μέχρι το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, το χαλούμι, τα παϊδάκια, το λουκάνικο ή το γύρο, θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Pita’s anatomy Για το σουβλάκι χρησιμοποιεί αποκλειστικά χοιρινό μερί το οποίο αλατίζει. Σε μια κανονική πίτα βάζει 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια και 4 σεφταλιές (τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αφού είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού), μαζί με ντομάτα, αγγουράκι, κραμπί, μαϊντανό και λεμόνι. Επιπλέον, μπορεί αν θες να σου προσθέσει πίκλα ή ταχίνι.
Τιμή €4.20.
(25338996) Σπύρου Κυπριανού 56, Κάτω Πολεμίδια. Τρ-Κ 08.00-23.30.
DINE IN / TAKE AWAY / DELIVERY
Σε Πάφο
Βάσανο
Η κυρία Μαρούλα και ο κύριος Δημήτρης μάς καλοταΐζουν, μεσημέρι και βράδυ, εδώ και μια εικοσαετία. Εργάτες, κοστουμάτοι κύριοι και άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ‘βασανίζονται’ πάνω από μια πίτα με σουβλάκια, αλλά και πάνω από τα υπόλοιπα είδη σχάρας που προσφέρει, με επιλογές από κοτόπουλο σουβλάκι, μέχρι λουκάνικο, παϊδάκια και χαλούμι.
Pita’s anatomy Ο κύριος Δημήτρης επιλέγει κουτάλα, καπάκι και φιλέτο το οποίο πασπαλίζει μόνο με θαλασσινό αλάτι πριν το βάλει στην πίτα. Σε μια κανονική (παφίτικη) πίτα μπαίνει μια ‘σμίλα’ με σουβλάκια και δυο φρέσκες (της ημέρας) σεφταλιές, οι οποίες είναι λουκούμι, όπως επίσης ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαϊντανός και πιπέρι ξιδάτο.
Τιμή €4.
(26942635) Αγαπήνωρος 22. Δ-Σ 10.00-23.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Γεννάδιος
Συνδυάζει καλό φαγητό και εξαιρετικό location. Καθόλου τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι το μαγαζί λειτουργεί υπό την ίδια διεύθυνση εδώ και 21 χρόνια, ταΐζοντας σε μέρες και ώρες αιχμής μέχρι και 250 άτομα -τόση είναι η χωρητικότητά του. Μάλιστα, από τον Απρίλιο, λέει, που ανακαινίστηκε, τριπλασιάστηκε η δουλειά. Εκτός από σουβλάκι, στη σχάρα ψήνονται και άλλα καλούδια, όπως μπριζόλες και χαλούμι, ενώ μέχρι και ζαλατίνα διαθέτει το μενού του σύγχρονου αυτού σουβλατζίδικου.
Pita’s anatomy Για το σουβλάκι επιλέγει καπάκι, μπέικον και κουτάλα, βάζοντας σε κάθε πίτα 1 ‘σμίλα’ σουβλάκια (περίπου 130 γραμμάρια) και 2 μεγάλες σεφταλιές. Στην παφίτικη πίτα με προζύμι μπαίνει επίσης ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και μαϊντανός. Επιπλέον, μπορείς αν θες να παραγγείλεις ξιδάτα, ταχίνι, πίκλα και τζατζίκι.
Τιμή €4 (take away), €4.50 (dine in).
(26947784) Αποστόλου Παύλου 70, Κάτω Πάφος. Δ-Σ 10.00-15.00 & 18.00-23.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Καρνάβαλος
Η σχολαστική προετοιμασία που γίνεται κάθε πρωί και η πορεία των 28 χρόνων, είναι στοιχεία μετρίσιμα. Φτάνει να δοκιμάσεις μια μιξ και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Στα 7 μικρά τραπέζια, πέρα από το σουβλάκι παρελαύνουν τεράστιες μπριζόλες (700 γρ.), λουκάνικα, παστουρμάδες και λούντζα κρασάτη που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και φιλέτα όπως και πολύ νόστιμο κοτόπουλο σουβλάκι.
Pita’s anatomy Παίρνει μερί και μπέικον, βγάζει τις ίνες και βάζει μαστοριά στο ψήσιμο. Μαζί με μια ‘σμίλα’ σουβλάκια και 2 νοστιμότατες σεφταλιές, στην παφίτικη πίτα βάζει μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα και αγγούρι.
Τιμή €4.50 ή €5 η ενισχυμένη.
(26960114) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 14, Γεροσκήπου. Δ-Σ 16.30-23.30.
DINE IN / TAKE AWAY
Μηνάς
Τι κι αν έχει πατέρα ψαρά; Τι κι αν προσφέρει φρέσκο ψαράκι; Αναφέροντας τον Μηνά αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το σουβλάκι του. Σε ένα μικρό μαγαζάκι των 50 ατόμων, συχνάζουν πολλοί ντόπιοι και μη αφού ξέρουν ότι η σχάρα δουλεύει ακατάπαυστα βγάζοντας από σεφταλιές και χαλούμι, μέχρι παϊδάκια, μπριζόλες, κοτόπουλο, καλαμάρι, χταπόδι και φρέσκο ψάρι της ημέρας.
Pita’s anatomy Η κανονική μιξ περιέχει 2 μεγάλες σεφταλιές και μια ‘σμίλα’ σουβλάκια που φτιάχνονται από συνδυασμό καπάκι και μπέικον, αλλά και ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανό και κρεμμύδι. Αν καθίσεις κιόλας να φας επιτόπου, μαζί με την πίτα θα φτάσουν πιπέρι, σέλινο και φρέσκο λεμόνι.
Τιμή €5.
(99339711) Πάφιας Αφροδίτης 1, Κάτω Πάφος. Δ-Σ 10.00-23.00.
DINE IN / TAKE AWAY
Παύλος
Το σουβλατζίδικο όπως θα έπρεπε να είναι. Λιτό και απέριττο, με έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στην ικανοποιητική ποσότητα και στη φιλολαϊκή χρέωση. Έχει συμπληρώσει 10 χρόνια λειτουργίας και πάει γι’ άλλα τόσα. Εδώ θα φας μόνο σουβλάκι (και σεφταλιά) και μόνο με take away.
Pita’s anatomy Αλατισμένο σουβλάκι, που προέρχεται από καπάκι του ζώου, και σεφταλιές που θα θυμάσαι για καιρό. Στην περίφημη παφίτικη πίτα του Φυτή μπαίνει 1 ‘σμίλα’ σουβλάκια και 2 σεφταλιές, ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανός και κρεμμύδι.
Τιμή €4.50.
(26946011) Ακροπόλεως 1. Δ-Σ 17.00-21.00.
TAKE AWAY
Σχετικά
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών
Μία ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, που αξίζει να ανακαλύψεις
Εδώ θα απολαύσεις το γεύμα σου με φόντο το απέραντο γαλάζιο
food is life: δοκιμάσαμε το νέο καλοκαιρινό μενού των wagamama και αυτά είναι τα πιάτα που ξεχωρίσαμε
Mε δροσερές επιλογές, έντονα αρώματα και πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην άνεση του comfort food και τη φρεσκάδα που ζητά η εποχή
Yakitori by the Pool: Η πιο ατμοσφαιρική γαστρονομική βραδιά του καλοκαιριού
Tο O’Shin του Elysium προσκαλεί τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σε μια βραδιά όπου η φωτιά, η τεχνική και η γεύση γίνονται ένα
Ένα υπέροχος κήπος, δύο σεφ, μία κορυφαία εμπειρία
Το Four Hands Dinner στο Ristorante Bacco μετέτρεψε ένα καλοκαιρινό βράδυ σε εμπειρία αισθήσεων