Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι λιχουδιές του Μουνίρ

Στην πλατεία του χωριού Μάμμαρι, ένας μερακλής Σύριος φτιάχνει τα πιο νόστιμα μεζεδάκια

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κατηφορίζεις προς την παλιά συνοικία του χωριού Μάμμαρι -λίγο έξω από Λευκωσία-, και στο κέντρο της πλατείας θα συναντήσεις ένα όμορφο διατηρητέο (έχει το όνομα Πλατεία) που είναι ανοιχτό κάθε βράδι, εκτός Κυριακής, και το οποίο σου ψήνει ζουμερότατα σουβλάκια και αφράτες σεφταλιές από τα χέρια του Μουνίρ, ενός ευγενικόταττου Σύριου που χρόνια τώρα κατοικεί στην περιοχή μαζί με την σύζυγό του Πόπη και τα δυο παιδιά του.

Η Γεωργία, η κόρη του ιδιοκτήτη, θα σε καλωσορίσει με ένα ζεστό χαμόγελο και θα σε ενημερώσει για το τι φτιάχνει το μαγαζί. Θα σου 'χουμίσει' τον παστουρμά του μπαμπά, που είναι μικρά στρογγυλευμένα, αρωματικά ενισχυμένα μπιφτεκάκια, για το σπιτικό χούμους, τη μελιτζανοσαλάτα και την καλοχτυπημένη ταχίνι, αλλά και για τα μοναδικά λαχματζούν του, φτιαγμένα από πίττα σουβλακιών!

Αν πας για μεζέ, τον πληρώνεις μόνο 13 ευρώ το άτομο. Αν πας με μερίδα, τότε, προτείνω να απολαύσεις μια φουλ ενισχυμένη πίτα μιξ και να παραγγείλεις και μερικά από τα σπεσιαλιτέ του για να ενισχύσεις την κρεατοκατάνυξή σου! Ο Μουνίρ, φιλικά και αυθόρμητα θα σου φέρει και το 'σιανγκλίς' του, που είναι μπάλες καλοχτυπημένης φέττας με μυστικά μπαχάρια και τις οποίες σερβίρει με λίγο ελαιόλαδο. Σε προτρέπω να δοκιμάσεις και το "έξυπνο" λαχματζούν του, που είναι νόστιμος κεϊμάς κλεισμένος μέσα σε πίττα που την καπηρώνει και σου την φέρνει κομμένη στα τέσσερα.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close