Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει στις 7-9 Οκτωβρίου, το πρώτο φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία" με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας μεσαιωνικής κληρονομιάς της πόλης.
Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η Δρ Ρίτα Σεβέρη θα μας ξεναγήσει στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ θα μας ταξιδέψει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμμανταρία στην αυλή του μουσείου.
Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, σε συνέδριο που διοργανώνεται στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία.
Το βράδυ του Σαββάτου σας προσκαλούμε να απολαύσετε ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (Σεβέρη) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.
Τέλος, την Κυριακή, μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδο, στο γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.
Συστήνονται κρατήσεις όπως κρατήσετε τη θέση σας για ολες τις εκδηλώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22889704, a.heraclidou@ccci.org.cy, Facebook/VisitNicosia, www.visitnicosia.com.cy
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση