Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φαγητό στο βουνό

Βόλτα στο βουνό για φαγητό! Τρεις ταβέρνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013

Ταβέρνα Άγιος Επίκτητος στο Αρμενοχώρι
Με το που φθάνεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρμενοχωρίου, θα βρεις την οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα ‘Άγιος Επίκτητος’, η οποία στεγάζεται εκεί. Από την αυλή της μπορείς να ‘χορτάσεις’ μια προνομιακή και άκρως πανοραμική θέα της πόλης της Λεμεσού, ενώ το φιλόξενο χαμόγελο του ιδιοκτήτη της και η γραφικότητα του ίδιου του χώρου, σου εγγυώνται ότι θα απολαύσεις γεύσεις κι αρώματα σε ένα μοναδικό περιβάλλον, με μεζέδες, πιάτα ημέρας και εποχιακές λιχουδιές, όπως κόκκινα μανιτάρια, καραόλους, κυνήγι και άλλα. Το ντεκόρ του ‘αγαπά’ την κυπριακή παράδοση, εξ ου και σε διάφορα σημεία συναντάς παλιά σκεύη, εργαλεία και πιατικά που χρησιμοποιούσαν παλαιότερες γενιές. Η άνετη αυλή του, με το θαλασσινό και βουνίσιο αεράκι να σε χαϊδεύουν εναλλάξ στο πρόσωπο, σε ηρεμούν και σε ταξιδεύουν. Όσο για τη φιλοσοφία του, να κρατήσει, δηλαδή, την καθαρά κυπριακή φιλοξενία στο μαγαζί, τηρείται πιστά και ευλαβικά κι αυτό φαίνεται τόσο από τα πιάτα που σερβίρει όσο και από τον τρόπο που σου έχουν στρώσει το τραπέζι για να γευτείς τις λιχουδιές του!
Άγιος Επίκτητος (99346529) Ανοιχτό όλα τα βράδια και μεσημέρια Σ-Κ, Αρμενοχώρι, επ. Λεμεσού.

Στου Βιολάρη στη Σαλαμιού
Για να πας στο χωριό Σαλαμιού, που βρίσκεται ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Διαρίζου και Ξερού, μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο Κελοκεδάρων, που είναι πάροδος του δρόμου Πάφου-Τροόδους, και αφού περάσεις από τα χωριά Σταυροκόννου και Κελοκέδαρα θα βρεις το γραφικό χωριό. Είναι μια ήσυχη, μικρή κοινότητα με πέτρινα σπιτάκια και φιλόξενες αυλές, που στις εξώθυρές τους έχουν βουκαμβίλιες. Η ταβέρνα ‘Στου Βιολάρη’ είναι το ίδιο γραφική και φιλόξενη, με τις μυρωδιές από το φούρνο να σου ανοίγουν την όρεξη! Στο εσωτερικό της όσο και στην αυλή της έχεις την ευκαιρία να γευτείς μερακλίδικες συνταγές και πραγματική, παραδοσιακή, κυπριακή φιλοξενία. Τη μοναδική της γαστρονομία επιμελείται ο μάγειρας/συνιδιοκτήτης Ανδρέας Θεολόγος, που δούλεψε σε 4-5 αστέρων ξενοδοχεία, ενώ ο κύριος Ανδρέας Κωνσταντίνου, επίσης συνιδιοκτήτης, καλωσορίζει τον επισκέπτη με ένα πλατύ, εγκάρδιο χαμόγελο, στο όμορφο διατηρητέο κτίσμα των 120 χρόνων!
Στου Βιολάρη (26442929/70009394) Σαλαμιού, επ. Πάφου.

Ταβέρνα Πετραδάκι στον Κάθικα
Ο όμορφος Κάθικας είναι κτισμένος στο οροπέδιο της Λαόνας, σε υψόμετρο 700 μέτρων και η τοποθεσία του είναι ιδανική γιατί βρίσκεται στο μισό της απόστασης Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς. Λέγεται, μάλιστα, ότι το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την τοποθεσία του, όπου, επειδή ήταν το πιο ψηλό σημείο, τα καραβάνια έκαναν στάση για να ξεκουραστούν, άρα ‘κάθονταν' στον Κάθικα! Είναι ένα γραφικό, φιλόξενο χωριό με πολλά σπίτια κτισμένα από πέτρα και είναι καταπράσινο καθότι είναι τριγυρισμένο από αμπέλια. Εξαιτίας του υψομέτρου του έχει εξαιρετικό κλίμα: δροσερό, χωρίς υγρασία το καλοκαίρι και ψυχρό το χειμώνα. Το χωριό είναι γνωστό για τα αμπέλια του και τα κρασιά του. Το άσπρο σταφύλι και κατ’ επέκταση και το λευκό κρασί (Ξυνιστέρι) θεωρούνται τα καλύτερα της Κύπρου, και μάλιστα πέραν της μισής παραγωγής λευκού κρασιού στην Κύπρο προέρχεται από σταφύλια του Κάθικα. Στο κέντρο της κοινότητας θα αντικρίσεις διάφορα μικρά καφενεία και γραφικές ταβέρνες. Μία όμως ξεχωριστή επιλογή είναι ‘Το ‘Πετραδάκι’, το οποίο ο ιδιοκτήτης του, Πάμπος Πολεμίτης, το λειτουργεί με μεράκι και πολλή αφοσίωση.
Πετραδάκι (26814191) Κάθικας, επ. Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close