Θέατρο , News

Ανοίγει τις πόρτες του το Παττίχειο της Λεμεσού

Νέα εποχή για το νέο πολιτιστικό χώρο της συμπρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2016

Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού διήρκεσε εφτά ολόκληρα χρόνια.

Σε μερικές μέρες αναμένεται να ανοίξει και επίσημα τις πόρτες του, υποδεχόμενο επισκέπτες και καλλιτέχνες!

Όλες οι προετοιμασίες για την επίσημη τελετή των εγκαινίων ολοκληρώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Με επικεφαλής τον Διευθυντή του, γνωστό μουσικοσυνθέτη Βάσο Αργυρίδη, το Παττίχειο Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια των εγκαινίων, αλλά και για τον προγραμματισμό των παραστάσεων που θα απολαμβάνει σύντομα το κοινό στο πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο.

Παράλληλα διενεργείται και ο απαραίτητος έλεγχος και δοκιμές στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία στελέχωσης του Παττιχείου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Διευθυντής του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού Βάσος Αργυρίδης, τονίζει ότι στόχος είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του.

Όραμα μας προσθέτει, είναι να καταστεί το Παττίχειο Λεμεσού ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει ουσιαστικό πυρήνα πολιτιστικού σχεδιασμού και έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη διάρκεια των εγκαινίων για την επίσημη επαναλειτουργία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, που θα διαρκέσουν περισσότερες από μια ημέρες, θα φιλοξενηθούν εμβληματικές παραστάσεις που θα στοχεύουν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού και την εμπλοκή κυπρίων καλλιτεχνών και συνόλων.

Αναφερόμενος στον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο, ο κ. Αργυρίδης επεσήμανε πως η υπερσύχρονη υποδομή του, ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστά πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το Παττίχειο υπογράμμισε, μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.

Σχετικά

Ατζέντα
February 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close