Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έρχεται η Γιορτή του Λευκαρίτικου Τταβά

Το εκλεκτό κυπριακό έδεσμα θα έχει την τιμητική του σε μία γιορτή, που αλλού, στα Λεύκαρα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα στρωμένο κυπριακό παραδοσιακό τραπέζι περιλαμβάνει όλες εκείνες τις γεύσεις της Κύπρου με τις οποίες μεγαλώσαμε και για χρόνια μαγειρεύονται στην κυπριακή κουζίνα. 

Εξαίρετη θέση στη γαστρονομία της Κύπρου διατηρεί και ο τταβάς ο οποίος παρουσιάζεται σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές σε διάφορα χωριά και περιοχές του νησιού.

  

Αυτό το εξαιρετικό κυπριακό έδεσμα είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κύπρου, τα Λεύκαρα. Ο λευκαρίτικος τταβάς παρασκευάζεται εδώ και αιώνες στα Λεύκαρα και σε λίγες μέρες, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα έχει την τιμητική του με μία γιορτή αφιερωμένη σε αυτό το θεσπέσιο φαγητό. 

Ο λευκαρίτικος τταβάς παρασκευάζεται από αρνί ή κατσίκι και περιέχει επίσης ρύζι.

Μέσα στο χοντρό πήλινο δοχείο τοποθετούμε μαζί με το κρέας, το ρύζι και στη συνέχεια σε στρώσεις τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πατάτες. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την αρτυσιά και το λάδι, νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το φαγητό, κλείνουμε το πήλινο δοχείο και το ψήνουμε στο φούρνο 3-4 ώρες περίπου.

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη και θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς στα Λεύκαρα και συγκεκριμένα στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου, στις 15.30, όπου και θα προσφερθεί το πολύ νόστιμο αυτό τοπικό έδεσμα του χωριού.

Θα παρουσιαστεί επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα του Γιώργου Μηνά, ενώ θα συμμετέχουν και οι χορευτικές ομάδες του Δήμου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close