13 September 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η Helen Mirren επιστρέφει και πάλι ως Βασίλισσα στο Ριάλτο

Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας "The Audience"

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2016

Προτού περάσει στις νέες προβολές από το ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα του Νational Τheatre Live, το Θέατρο Ριάλτο προσφέρει σε όσους από τους θεατές του δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν κάποιες ιδιαίτερα δημοφιλείς παραστάσεις, μια δεύτερη ευκαιρία για να τις απολαύσουν. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει μετά από τρία ακριβώς χρόνια (13 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε η 1η μετάδοση) την παράσταση "Η Ακροάση" (The Audience) και στις 9 Οκτωβρίου την παράσταση "Frankenstein" με την οποία το θέατρο Ριάλτο εισήγαγε το 2012 τις παραστάσεις του NT Live στην Κύπρο.

 

Image result for helen mirren the queen

 

Η πρώτη παράσταση της νέας σεζόν, η «Η Ακρόαση», είναι μια παράσταση η οποία, βρισκόταν στο κέντρο του θεατρικού ενδιαφέροντος το 2013. Όχι τυχαία, αφού πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα και σε αυτήν πρωταγωνιστεί η εξαιρετική ηθοποιός Helen Mirren.

Η Helen Mirren επέστρεψε με την παράσταση αυτή στον βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Πιο συγκεκριμένα, η πολύ-αναμενόμενη παραγωγή του West End αναφέρεται στις εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχε για εξήντα χρόνια η Ελισάβετ, με τον κάθε ένα από τους 12 Πρωθυπουργούς της στα Ανάκτορα του Buckingham. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται στη δημόσια Βρετανική ζωή, αυτές οι συναντήσεις ήταν ιδιωτικές. Αμφότερες οι δύο πλευρές ακολουθούσαν τον άγραφο νόμο να μην επαναλαμβάνουν τι ειπώθηκε. Ούτε καν στους συντρόφους τους.

Η Ακρόαση «σπάει» την καθιερωμένη συμφωνία σιωπής, πλάθοντας τις πιθανές συζητήσεις ανάμεσα στους αξιωματούχους της Downing Street και τη Βασίλισσα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, από τον Churchill ως τον Cameron, χρησιμοποιούσε αυτές τις ιδιωτικές συναντήσεις, ως ευκαιρία για να εκμυστηρευτεί πράματα που δεν θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες, κάποιες φορές με οικειότητα και κάποιες άλλες με εκρηκτικότητα.

Οι συναντήσεις αυτές που αρχίζουν όταν η βασίλισσα είναι ακόμη νεαρή μητέρα και συνεχίζονται μέχρι που γίνεται γιαγιά, διαγράφουν ολόκληρη την εποχή της Ελισάβετ Β΄. Εκλεγμένοι πολιτικοί που έρχονται και παρέρχονται, μπαινοβγαίνουν από την περιστρεφόμενη πόρτα της, ενώ αυτή παραμένει σταθερή, περιμένοντας τον επόμενο Πρωθυπουργό της.

Η Ακρόαση έφερε ξανά μαζί τον συγγραφέα Peter Morgan με την βραβευμένη ηθοποιό Helen Mirren, μετά την αναγνωρισμένη από τους κριτικούς συνεργασία τους στην εντυπωσιακή ταινία «Η Βασίλισσα». Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) και παρουσιάστηκε στο West End από τον Matthew Byam για τους παραγωγούς Playful Productions, Robert Fox και Andy Harries.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 180'

 

20.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close