Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2016
Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη πάρει την άδειά σας και βρίσκεστε ήδη στην παραλία αραχτοί ή -γιατί όχι- κάτω από τη σκιά ενός δέντρου σε ένα από τα γραφικά χωριά του νησιού μας! Τι άλλο θα κάνετε όμως για να περάσετε ακόμα καλύτερα, μόνοι ή με την οικογένειά σας, να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο;
To Check In φρόντισε να μαζέψει αν όχι όλα, τα περισσότερα events που θα στηθούν στο νησί μας το τριήμερο του 15αύγουστου και σας αφήνει να κάνετε τη δική σας επιλογή!
Ακολουθήστε μας λοιπόν!

Πάμε για σινεμά στην παραλία
Συνεχίζονται οι δωρεάν θερινές προβολές που διοργανώνει το Πάφος 2017 στην παραλία ΣΟΔΑΠ στη Γεροσκήπου (See Fest 2016), με την ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Φίλιππο Τσίτο στη σκηνοθεσία. Στις 20.30.
Μάθε περισσότερα...

1ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού
Mαζί με έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που θα γίνει στην πλατεία Κάτω Πύργου το διήμερο 12-13 Αυγούστου 2016.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ. Το φεστιβάλ έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα υπάρχει ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Βασιλικής Χατζηαδάμου και πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα βρίσκεται στο φεστιβάλ ο Έλληνας τραγουδιστής Τριαντάφυλλος με την ορχήστρα του. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων.
Μάθε περισσότερα...

Αστρονομική Βραδιά στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας
Τα Φροντιστήρια Φάκα σε συνεργασία και με την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου (ΑΣΤΡΕΚ), διοργανώνουν αστρονομική βραδιά στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας, την Παρασκευή το βράδυ 12 Αυγούστου, κατά τις ώρες 21.00-23.00 και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι όπως παρευρεθούν.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την βροχή των διαττόντων αστέρων, και να λύσει τις απορίες του σχετικά με τα ουράνια φαινόμενα.
Φέτος, θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή η εκδήλωση καθότι θα μεταφερθούν πολλά αστρονομικά τηλεσκόπια, για τον σκοπό αυτό.
Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων, να παρακολουθήσουν και τους πλανήτες Δία, Άρη, Κρόνο, τη Σελήνη και διάφορους άλλους αστερισμούς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για πληροφορίες: Τηλ. 22-432219, 25-532757, 99-131405, 99-643212 και τηλέφωνο Νοσοκομείου Κυπερούντας 25-806700.

Music n Stars 2016 στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους
Μια απίστευτα ατμοσφαιρική βραδιά, σε έναν χώρο που κατακλύζεται από μυρωδιές βοτάνων, για παρακολούθηση των Περσείδων σε συνδυασμό με χαλαρή μουσική από την «BOOM my party».
Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της Αστρονομίας στην Κύπρο, η Κοινότητα Αστρονόμων Κύπρου σε Συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, το Τμήμα Δασών και υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, διοργανώνει μία φαντασμαγορική αστρονομική και μουσική εκδήλωση σε συνδυασμό με το φαινόμενο των Περσίδων.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Βοτανικό Κήπο Αμιάντου, στο Τρόοδος, την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 22:00.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα τηλεσκόπια για παρατήρηση.

Windcraft Music Fest 3
Φέτος τον Αύγουστο τα Κατύδατα γεμίζουν για τρίτη χρονιά με ήχους πνευστών. Είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με ήχους από τζαζ μέχρι έθνικ, φανκ και πιο εναλλακτικά ακούσματα, από 8 μπάντες εξαιρετικών καλλιτεχνών από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Καναδά.
Παρ 12 & Σ 13 Αυγ, Κατύδατα, περιοχή Σολέας, 17.00-24.00. Διαμονή: Δωρεάν κατασκηνωτικός χώρος.
Μάθε περισσότερα...

Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου στη Λόφου
Θα διαρκέσει από τις 12 μέχρι τις 15 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού.
Διαφορετικές μουσικές βραδιές, μουσικοθεατρική παράσταση και διαγωνισμοί τόμπολας.
Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ ανοίγει σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου με διαγωνισμούς τόμπολας και θα ολοκληρωθεί με την παράσταση έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού από το τριμελές μουσικό σχήμα του συγχωριανού μας Γιάννη Στυλιανού.
Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με την τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και την πολυμελή ορχήστρα της.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα φιλοξενήσουμε τη διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση (μιούζικαλ) «The Heartbeats» από τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.).
Την Δευτέρα 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με τον ανερχόμενο Ελλαδίτη τραγουδιστή Γιάννη Κρητικό.

Ετήσιο παιδικό φεστιβάλ «Ανδρέας Νεάρχου»
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει φέτος για 11η συνεχή χρονιά το ετήσιο παιδικό φεστιβάλ "Ανδρέας Νεάρχου". Μια μεγάλη ομάδα νέων εθελοντών μετατρέπει την πλατεία του χωριού σε μια παραμυθούπολη σκορπώντας τη χαρά στους παιδικούς μας φίλους. Κοπιάστε στη δροσερή Κυπερούντα τo Σάββατο 13 Αυγούστου από τις 16.00 το απόγευμα και περάστε μαζί με τα παιδιά ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα , με κατασκευές για παιδιά, φουσκωτά, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς ξυλοπόδαρους ,φουσκωτά, βαρκούλες,ζωγραφική προσώπου, βόλτες με γαϊδουράκια και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους παιδικούς μας φίλους. Το φεστιβάλ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ,μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του παιδογκολογικού τμήματος του Μακαρείου νοσοκομείου.
Μάθε περισσότερα...

Φεστιβάλ Reggae Sunjam 2016
Η κυπριακή ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Dubophonic, η ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής Easy Going Productions και η Suzie Selecta ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις της μουσικής Reggae στο νησί, καθιερώνοντας ένα ετήσιο μουσικό Φεστιβάλ στην καρδιά του καλοκαιριού!
Σε συνεργασία με το Paradise Place Music Bar στο Πωμό στην Πάφο, οργανώνουν για πρώτη φορά το Reggae Sunjam Cyprus. Πρόκειται για ένα διήμερο μουσικό Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Αυγούστου και θα φιλοξενήσει εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, καθώς επίσης σχήματα και Djs από την Κύπρο.
Μάθε περισσότερα....

ΜΑΣΤΙΧΟΜΑ SUMMER
Το πιο μεγάλο event του καλοκαιριού, το Μαστίχομα Σάμμερ, επιστρέφει και πάλι στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, το Alati by the Sea στον Πρωταρά, και μας υπόσχεται μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία!
Ξεκινά στις 17:00 με τα μαγιό και τα φλιπ-φλοπ και ξεδιψάμε με παγωμένη μαστίχα SKINOS. Εξάλλου, δεν μας καίγεται καρφί! Η ζωή ΜΑΣΤΙΧΑ θέλει…
Στα decks οι ανεπανάληπτοι DJS μας Gabriel G., Vasilis Koutounias, Savvas Kentis και friends.
Πληροφορίες: 96284050.

Νυκτερινή Πεζοπορία και Παρατήρηση Διάττοντων Αστέρων
Την Παρασκευή 12/08, πριν από τις 19:20, οι Φίλοι της Γης θα μαζευτούν στην έξοδο για Αλμυρολίβαδο και Λούματα των Αετών, δίπλα από τον κύριο δρόμο Καρβουνά - Τροόδους, (5,5km από τον Καρβουνά).
Θα ξεκινήσουν περπάτημα μόλις βραδιάσει (περίπου 19:30), σε μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους (με την επιστροφή) τεσσάρων χιλιομέτρων. Στο μισό της διαδρομής σταματάμε, ξαπλώνουμε, κλείνουμε όλους τους φακούς, και κοιτάμε ψηλά για τις Περσείδες (διάττοντες αστέρες).
Μάθε περισσότερα...
Ακόμα…
Ελένη Φουρέιρα στο Re.Buke Beach Bar την Παρασκευή 12 Αυγούστου! Ώρα: 23.00. Χορηγός επικοινωνίας ο Super Fm.

Stavento στο πλαίσιο του Protaras Beach Fest. Παρασκευή 12 Αυγ στις 20:00 στον συναυλιακό χώρο της παραλίας του Fig Tree Bay στον Πρωταρά! Χορηγός Επικοινωνίας: Super FM. Μάθε περισσότερα...
Πάνος Κιάμος στο Makronissos Beach στην Αγία Νάπα το Σάββατο 13 Αυγούστου. Ώρα: 22.00.

Άννα Βίσση, μαζί με τη 13μελή μπάντα της. Κ 14 Αυγ, Μεσαιωνικό Κάστρο, Πάφος, 21.00. Μάθε περισσότερα...

Μύρωνας Στρατής & Ησαΐας Ματιάμπα Κατεβαίνουν με το 8μελές σχήμα τους στο Δημοτικό Σχολείο Λευκάρων. Την Κυριακή 14 Αυγ, 21.00. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύνδεσμο Ένα όνειρο Μια ευχή. Μάθε περισσότερα...
Onirama Το Breeze Summer Club, το J&B, η Cablenet και η Banc De Binary παρουσιάζουν τους Onirama Live σ' ένα ακόμη μοναδικό I Love Greek Sunday party! Γυρνάμε την κλεψύδρα και μετράμε αντίστροφα για Onirama! Κυριακή 14 Αυγούστου στο Breeze Summer Club. Ώρα έναρξης: 10 το βράδυ. Πληροφορίες: 7000 58 68.
Σχετικά
Mουσική παράσταση TRACKS: Ηχώ του Τώρα, Ρυθμός του Χτες στο Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI ‘26
Πρόκειται για μια ζωντανή σύζευξη της προφορικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας
Kαλοκαίρι στον Πελδουλά: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Με τόμπολα, θερινό σινεμά και ρεμπέτικη βραδιά
Τα Λαγουδερά έφτιαξαν πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και μουσικές αναμνήσεις
Μια Τετάρτη αφιερωμένη στη Μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
Οι Οινικές Τετάρτες στα 7 Κλειδιά είναι αφιερωμένες στη πιο πολυσυζητημένη ποικιλία της εποχής
Το Σαράντι γεμίζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορία στη φύση, παιδικές δραστηριότητες, θερινό σινεμά, χοροεσπερίδα και μουσική βραδιά συνθέτουν το πρόγραμμα του χωριού
Η Πλατανιστάσα μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο γιορτές και παράδοση
Από τη Γιορτή Φουντουκιάς και τα μουσικά βράδια μέχρι το θέατρο, τις πεζοπορίες και τη Γιορτή του Κρασιού, η ορεινή κοινότητα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (κι αυτόν τον Αύγουστο) στο Βουνί Παναγιάς
Για κρασί, νεγκρόνι, χειροποίητη κυπριακή μπύρα και τον μεζές της οικοδέσποινας
Δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο όμορφο Πελένδρι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση
Από το τριήμερο Beer Phelstival και τις μουσικές βραδιές μέχρι τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού
Έρχεται ένα μοναδικό event με κοκτέιλ, κρασί, σουβλάκια και μουσική, στους αμπελώνες!
Το Eudaimonia party επιστρέφει στους αμπελώνες του Οινοποιείου Τσιάκκας για ακόμη μία μαγική καλοκαιρινή βραδιά
O «Ζορμπάς ο Έλληνας» στην Κύπρο από το Εθνικό Μπαλέτο της Σόφιας
Η μεγάλη παραγωγή της Εθνικής Όπερας και του Εθνικού Μπαλέτου της Σόφιας παρουσιάζεται στις 29 και 30 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Όσα αξίζει να δούμε και να ζήσουμε στο νησί τις επόμενες ημέρες
Μάθαμε το πρόγραμμα του 35ου Φεστιβάλ Λόφου «Άκης Θεοδώρου»
Τέσσερις βραδιές, ένα μοναδικό φεστιβάλ στην καρδιά της κυπριακής υπαίθρου.