Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

8+1 πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τις πρώτες μέρεςτου Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2016

Κεντρική φωτογραφία: Ντοκιμαντέρ "Life, Animated", του Roger Ross Williams που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στις 4 Αυγούστου

Φεστιβάλ, θερινό σινεμά, χορός, μουσική, clubbing μας επιφυλάσσει η εβδομάδα αυτή από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή .

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη
1-8 Αυγούστου

Αρχίζει σήμερα ένα αγαπημένο φεστιβάλ στη Λεμεσό που για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, στρέφει το βλέμμα σε μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας μέσα από 21 κορυφαίες ταινίες ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο. Εισάγοντας νέες οπτικές σε καυτά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, προβάλλει κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά, και πολιτισμικά ζητήματα σχολιάζοντας τις δυσχερείς κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που μας περιβάλλουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ: www.filmfestival.com.cy

10ο Ευρομεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Λεμεσός
Δευτέρα 1- Παρασκευή 5 Αυγούστου

Το "Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών" έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί μία από τις σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται στη Λεμεσό με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς, τη γνωριμία με διαφορετικούς λαούς και άλλες κουλτούρες μέσω των παραδοσιακών χορών. Είναι μία συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου που οργανώνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πρωτοτυπία με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων του λαού μας με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες, αλλά και την προσφορά ενός ξεχωριστού θεάματος στους ξένους και ντόπιους θεατές. Περισσότερα…

4ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στον Πρωταρά
Μέχρι 7 Αυγούστου

Αν θα βρεθείς στο Πρωταρά αυτή την εβδομάδα εκεί στην κεντρική πλατεία γίνονται υπαίθριες προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια με δωρεάν είσοδο. Οι ταινίες που θα προβληθούν:
Saturdy Night Fever - Δευτέρα 1 Αυγούστου, 21.00
Money Monster - Τρίτη 2 Αυγούστου, 21.00
Suicide Squad - Τετάρτη 3 Αυγούστου, 21.00
Me Before You - Πέμπτη 4 Αυγούστου, 21.00
Kung Fu Panda 3 - Παρασκευή 5 Αυγούστου, 20.00
Warcraft: The Beggining - Παρασκευή 5 Αυγούστου, 22.00
The Good Dinosaur - Σάββατο 6 Αυγούστου, 20.00
Τhe legend of Tarzan - Κυριακή 7 Αυγούστου, 22.00

Προβολή ταινίας 'Νύφες'
Τετάρτη 3 Αυγούστου, 21.00
Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Το Ρετρό Θερινό Σινεμά του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου προβάλλει και φέτος σειρά κινηματογραφικών ταινιών στην αυλή του στην Φανερωμένη. Την Τετάρτη θα προβληθεί η ελληνική ταινία 'Νύφες' του Παντελή Βούλγαρη, παραγωγής 2004.
Υπόθεση: Το 1922, ένας αμερικανός φωτογράφος επιστρέφει στην πατρίδα του, έχοντας μπαρκάρει από τη Σμύρνη. Στο υπερωκεάνιο ταξιδεύουν μαζί του 700 περίπου Ελληνίδες που έχουν σαν προορισμό την Αμερική για να παντρευτούν. Ο φωτογράφος θα ερωτευτεί μια νεαρή κοπέλα από τη Σαμοθράκη, η σχέση τους όμως είναι καταδικασμένη να πάρει τέλος μόλις φτάνουν στο τέλος του ταξιδιού.

15 καλλιτέχνες μαζί
Τετάρτη 3 Αυγούστου, 22.30
Dolce Club, Λεμεσός

5 Καλλιτέχνες μαζί για πρώτη φορά επί σκηνής την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο Dolce Club στη Λεμεσό. Γιώργος Τσαλίκης - Γιώργος Λεμπέσης - Λάμπης Λιβιεράτος - Master Tempo - Χρύσπα - Κώστα Δόξας - Δημήτρης Γιώτης - Ελευθερία Ελευθερίου - Γιάννης Κρητικός - Γιώργος Γιασεμής - Θάνος Τζάνης - Άννα Ηρακλέους - Κώστας Ορφανίδης - Εύρος Αντωνίου - Γιάννης Πανόπουλος. Στα decks ο Nikos Souliotis. Παρουσιαστής της βραδιάς ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Opening Set Jenny Tsiko.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 25314900
Εισιτήρια προπωλούνται στο Blueberry Cafe στη Λεμεσό.


6ο Φεστιβάλ Μπύρας Πάφου
Πέμπτη 4-Σάββατο 6 Αυγούστου, 18.00
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

Το 6ο Φεστιβάλ Μπύρας Πάφου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης, από τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 6 Αυγούστου 2016 με πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες από όλο τον κόσμο: HB, Keo, Carlsberg, Amstel, Becks, Leon, Guinness, Corona, Heineken, Budvar, Murphy's, Stella Artois, Veddet, Abbot Ale, Boddingtons και πολλές άλλες. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, χορούς, πυροτεχνήματα και δραστηριότητες για παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26250311.

Άσιλα Music Festival
Λατομεία Λατούρος, Δάλι, Λευκωσία
Παρασκευή 5 Αυγούστου

Οι Άσιλα, είναι μια κοινωνική και αρχιτεκτονική συνεργατική κίνηση που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κοφίνου, με χορηγό το Άσιλα Music Festival. Ένα μουσικό φεστιβάλ, που φέτος θα γίνει στις 5 Αυγούστου στην περιοχή Δαλίου. Όλοι οι μουσικοί θα παίξουν εθελοντικά, για να μπορέσει η ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση, να έχει όσα περισσότερα έσοδα μπορεί, ούτε ώστε να εκπληρώσει το στόχο της. Το event θα φιλοξενεί δύο σκηνές, και θα εμφανιστούν αρκετές μπάντες, DJs και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες. Περισσότερα...

17ο Paradise Jazz Festival
Πωμός, Πάφος
Παρασκευή 5- Σάββατο 6 Αυγούστου

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στον όμορφο Πωμό στην Πάφο. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, σκοπός είναι 'να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στο νησί αναφορικά με το είδος, τα νέα σχήματα, τις νέες συνεργασίες και νέους καλεσμένους από το εξωτερικό. Και φυσικά να δημιουργήσουμε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη για το τελικό αποτέλεσμα'. Περισσότερα…

Νίκος Ζιώγαλας live
Anjeloose bar
Παρασκευή 5-Σάββατο 6 Αυγούστου

Ο Νίκος Ζιώγαλας ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα βρίσκεται στην Κύπρο την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Αυγούστου για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Anjeloose bar στη Λεμεσό. Τα δύο εκρηκτικά Live στο Anjeloose bar στη Λεμεσό, σας επιφυλάσσουν διαχρονικές επιτυχίες του Νίκου Ζιώγαλα, γεμάτες αναμνήσεις, αγαπημένες επιλογές και ανεπανάληπτες στιγμές που σίγουρα θα σας παρασύρουν σε ένα ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι. Την έναρξη της βραδιάς θα κάνει το αγαπημένο σχήμα Κοντραπούντο. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 97865898.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close