Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2016
Με επιτυχία έληξε ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με θέμα «Ο Τέλης Προπονείται για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!».
Η Cyta παρέλαβε 1.500 περίπου σχέδια από μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Ειδικών Σχολείων. Η επιλογή των 22 έργων (τρία από κάθε ηλικιακή ομάδα) που θα βραβεύσει η Cyta, έγινε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και καλλιτέχνες-υπαλλήλους του Οργανισμού επέλεξαν δύο σχέδια από κάθε ηλικιακή ομάδα, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα μέσω, ηλεκτρονικής εφαρμογής στη σελίδα της Cyta στο Facebook, να ψηφίσει ένα έργο από κάθε ηλικιακή ομάδα. Φέτος, για πρώτη φορά, θα δοθεί βραβείο και σε μια από τις συμμετοχές μαθητών ειδικών σχολείων.
Τα ονόματα των παιδιών, τα σχέδια των οποίων βραβεύονται, φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Cyta https://www.cyta.com.cy/paidikos-diagonismos-zografikis.
Η Cyta ευχαριστεί όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό στο κάλεσμά της, αφιέρωσαν χρόνο και παρουσίασαν μέσα από τα δικά τους μάτια τις αξίες του Ολυμπισμού. Επίσης, ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεργασία, την Κριτική Επιτροπή για το δύσκολο έργο της και όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ενίσχυσαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οι 1.500 συμμετοχές του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε υπαίθριες εκθέσεις σε όλη την Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές της κάθε επαρχίας θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης τους. Στη Λευκωσία οι συμμετοχές θα εκτεθούν στο «The Mall of Cyprus», στη Λεμεσό έξω από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης στην Οδό Ανεξαρτησίας, στη Λάρνακα στην Αποβάθρα μπροστά από το Κάστρο, στην Πάφο στην Πλατεία του Κάστρου και στο Παραλίμνι στον πεζόδρομο μπροστά από το ξενοδοχείο “Fig Tree Bay”.
Θερμές ευχαριστίες επίσης, στο «The Μall of Cyprus», στο Δήμο και Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, στο Δήμο Πάφου, στο Δήμο Λάρνακας και στο Δήμο Παραλιμνίου για τη φιλοξενία των εκθέσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκθέσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
Σχετικά
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ