Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ας μιλήσουμε με Σούξου Μούξου…

... για νέο μενού, έμπνευση, φαντασία και γεύση!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2016

Η φράση λέει «σούξου μούξου μανταλάκια και τα ρέστα καραμέλες». Όμως, για μας πλέον το Σούξου Μούξου Μανταλάκια είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα… και όχι μόνο!

Αν ο σεφ έχει έμπνευση και ο ιδιοκτήτης όραμα, τότε μικρά θαύματα μπορούν να προσγειωθούν στο πιάτο σου.

Μια «καυτή» καλοκαιρινή νύχτα συναντηθήκαμε στο Σούξου Μούξου και δοκιμάσαμε ένα μικρό δείγμα από το νέο μενού.

Ο σεφ Μπάμπης Καραούζας είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ξέρει να δημιουργεί συνταγές τέτοιες που αγγίζουν την ψυχή αυτού που θα δοκιμάσει. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ετοίμασε ένα μενού που θα σε κάνει να σκεφτείς εκείνα τα καλοκαίρια, ανθρώπους που χάθηκαν στο χρόνο, συναισθήματα που έκρυβες κάτω από το χαλί σου… Θα σε κάνει να αναπολήσεις, να εκπλαγείς, να νιώσεις. Θέλει ταλέντο αυτό πίστεψέ με!

Έτσι λοιπόν, μας καλωσόρισαν με ένα εξαίρετο ριζότο με μυζήθρα και κρέμα φέτας, ζελέ μοχίτο και ένα υπέροχο σορμπέ καρπουζιού. Με την πρώτη μπουκιά και τη δεύτερη γουλιά από το βιολογικό κρασί μας, καταλάβαμε πως θα κυλούσε αυτή η νύχτα.

Ακολούθησαν τα μοναδικά χτένια σε μουσελίνα γαρίδας και σολομού με πουρέ από κουνουπίδι και μια τέλεια μαγιονέζα τρούφας! Δεν μπορώ να περιγράψω την απόλαυση που αισθάνθηκαν οι γευστικοί μου κάλυκες και όχι μόνο!

Στη σειρά περίμενε το κέικ σολομού, το οποίο είναι αφράτο και πεντανόστιμο, βουτηγμένο σε μια κρύα βελουτέ ψαριού με κρέμα από ραπανάκι και λάδι κόλιανδρου.

Η θάλασσα πραγματικά ήταν πηγή έμπνευσης για τον σεφ που συνέχισε ακάθεκτος να μας εντυπωσιάζει με το χταποδάκι του με σορμπέ ούζου και ζελέ από ντομάτα αλλά και από αγγούρι. Μοναδικές εμπνεύσεις αυτά τα ζελεδάκια που κρύβουν τη δροσιά και προσδίδουν μια άλλη νότα στη συνολική γεύση.

Στο τέλος ήρθε το φιλέτο του σολομού με αβοκάντο, μους μάνγκο και πουρέ αρακά με σάλτσα μάνγκο. Θεϊκό πιάτο, ελαφρύ και τόσο πραγματικά γευστικό που δεν σου άφηνε καν περιθώριο να αντιδράσεις.

Λίγο το κρασί, λίγο τα αστεία και λίγο οι γεύσεις ξεπεράσαμε τα όρια. Όμως, τα όρια της φαντασία του σεφ ξεπεράστηκαν ακόμα περισσότερο με το γλυκό, με την πανακότα από δενδρολίβανο, με παγωμένο τσάι από φρούτα του δάσους!

Τι να πεις γι' αυτό το γλυκό. Και τι να γράψεις για το νέο μενού του Σούξου Μούξου… απλά συνειδητοποιείς ότι, αν ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος, και τα καλύτερα υλικά θα βρει και τις πιο νόστιμες συνταγές θα εμπνευστεί.

Γιατί σε αυτό το εστιατόριο καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αγάπη, μεράκι, όρεξη, φαντασία, κουλτούρα και όλα εκείνα τα υλικά που συνθέτουν τη σωστή έννοια της γαστρονομίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close