Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

20+1 ξεχωριστές στιγμές του φετινού καλοκαιριού

Νέα στέκια, φεστιβάλ εντός και εκτός, συναυλίες και events που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2016

Τι και αν έμεινες εντός Κύπρου για διακοπές φέτος; Τι και αν δεν θα φύγεις εκτός με πλοία και αεροπλάνα. Η Κύπρος μπορεί να σου προσφέρει τις καλύτερες διακοπές και υπάρχουν πολλοί λόγοι που φέτος θα περάσεις φίνα.

Εμείς εδώ στο Check In συγκεντρώσαμε, ανάμεσα σε άλλους πολλούς, τους 20 καλύτερους λόγους που το φετινό σου καλοκαίρι θα γίνει ακόμη καλύτερο.

Συναυλίες, μουσική, φεστιβάλ, κινηματογράφος και πολλές νέες αφίξεις θα γεμίσουν και αυτό το καλοκαίρι το πρόγραμμά σου. Πάρε σημειώσεις και ενημέρωσε την παρέα που θέλεις να πας!

ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ

Baracas Lounge
Το νέο summer spot της Πάφου! Στη Χλώρακα άνοιξε ένα νέο μαγαζί και βρίσκεται ανάμεσα στα ξενοδοχεα Laura Beach και Αzia Resort & Spa. Πρόκειται για ένα lounge café-restaurant κτισμένο σε ένα γκρεμό και στα παράλια για να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ ή το μεσημεριανό σου αγναντεύοντας το γαλάζιο της θάλασσας. Αν βρεθείς στην Πάφο κάνε μια βόλτα! (99082363).

1010 Sky Lounge Roof Garden
Στην κορυφή του Art House, έχει δημιουργηθεί ένας minimal διακοσμημένος χώρος, χωρίς ταράτσα. Θερινό σινεμά, live performances, ζωντανή μουσική, αλλά και εκδηλώσεις ειδικού ενδιαφέροντος όπως οι βραδιές αστρονομίας είναι κάποιοι τρόποι χρήσης αυτής της ταράτσας.
(22666460/99666460) Παλιά Λευκωσία.

Hard Rock Café Ayia Napa
Η δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων έκανε την εμφάνισή της αρχές Ιουνίου στην καρδιά της Αγίας Νάπας. Λαχταριστά burger, εξεζητημένα και κλασικά κοκτέιλ, σε ένα ροκ περιβάλλον στο τριώροφο κτήριο με το υπέροχο roof που θα αποτελέσει μία από τις high priority επιλογές του καλοκαιριού.
(23819888) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 13, Αγία Νάπα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Stavento & Onirama Live
Τα δύο αυτά συγκροτήματα έρχονται για να γιορτάσουν το World Blood Donor Day με συναυλία που θα λάβει τόπο στην Πύλη Αμμοχώστου.
Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

Άλκηστης Πρωτοψάλτη
Η γνωστή, ελληνίδα τραγουδίστρια θα επισπευτεί το νησί μας για δύο φιλανθρωπικές συναυλίες που διοργανώνεται από το t Sophia Foundation for Children. Η συναυλία θα συνοδεύεται μουσικά από την ορχήστρα MandolinARTE.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 20.30 & Κυριακή 26 Ιουνίου Σκαλί Αγλαντζιάς στις 20.30. (70000787)

Beach Cult Live
Στο Makronissos beach από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα διεξαχθούν 8 διαφορετικά μουσικά events, με μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Καλοκαίρι δεν λέει χωρίς επίσκεψη στην αγαπημένη μας Αγία Νάπα. Εισιτήρια: www.bclfestival.com

Blue Moon Event
Στην παραλία Ιθάκη στην Μονή στη Λεμεσό διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα summer music party. Σε ρυθμούς house, dance, trance θα χορέψουμε με DJ's του εξωτερικού, αλλά και ντόπιους από το Σάββατο 9/7 , 18:00 μέχρι την Κυριακή το πρωί η ώρα 9:00. www.eventbrite.co.uk

Super Music Awards by Lidl
Μέσα από 10 διαφορετικές κατηγορίες καλείσαι να ψηφίσεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη. Μια μεγάλη συναυλία, με λαμπερές εμφανίσεις, live acts και πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους. Τα μουσικά βραβεία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Ιουλίου στην Τάφρο Κωνστάντζα με παρουσιαστή τον Θοδωρή Μαραντίνη.

Φάρμα Projekt
Μας αρέσει να διασκεδάζουμε, μας αρέσει να χορεύουμε, μας αρέσει η μουσική και για αυτό το λόγο σημειώστε την ημερομηνία 16 Ιουλίου. Με διαφορετικά stages, δυνατή μουσική, ηλεκτρονικά ακούσματα, ποτό και χαλαρή διάθεση! Τοποθεσία και ώρα κοινοποιούνται λίγες μέρες πριν το μεγάλο γεγονός. Secret, super party to be there!

Armin Van Buuren
Δεύτερη φορά που ο αγαπημένος μας Dj έρχεται στην Κύπρο για μία ξεχωριστή συναυλία στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Θα ήταν λάθος να χάσεις αυτή τη φοβερή συναυλία στις 21 Ιουλίου. Με νοσταλγία θα ξαναβρεθείς στο παλιό αεροδρόμιο για ένα ξέφρενο πάρτι με ένα από τους κορυφαίους Dj του κόσμου! (77772939-77774040) www.armincyprus.com


Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Παλιά και νέα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις δύο καλοκαιρινές της εμφανίσεις στην Κύπρο. Μία από τις πιο δημοφιλείς ερμηνεύτριες της γενιάς της θα βρεθεί στις 21 Ιουλίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς και στις 22 Ιουλίου για ένα φιλανθρωπικό concert στη Λεμεσό στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Paphos International Film Festival (PIFF)
Διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και έχει ως στόχο να στηρίξει νέους σκηνοθέτες, ανεξάρτητα φιλμάκια που διαδραματίζονται κυρίως στην Κύπρο. Οι ταινίες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, στις κυπριακές που έχουν διάρκεια 30 λεπτών και οι διεθνείς 15 λεπτών.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, 19.00 - Κυριακή 26 Ιουνίου 19.00 (70002420) Τεχνόπολης 20

Cyprus Rialto World Music Festival
Για 11η χρονιά το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει Έθνικ Φεστιβάλ στην Πλατεία Ηρώων. Μουσικοί από την παγκόσμια μουσική σκηνή συναντώνται, αναζητούν, υιοθετούν επιρροές και τάσεις και δημιουργούν παραστάσεις που ξεπερνούν τα όρια και τα σύνορα όλων των ειδών. Στο μήνα Ιούλιο θα διεξαχθούν οι παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. (77777745)

The Afro Banana Republic Festival 2016
Στη Δασική Περιοχή Κόρνου, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, θα ζήσουμε και πάλι την "παραφροσύνη", τη διασκέδαση και τη δημιουργία του 6ου Afro Banana Festival. Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο γεμάτο από μουσική, χορό και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Φέτος, οι σκηνές εξελίσσονται, με την ηλεκτρονική να μεγαλώνει και την οργανική να φιλοξενεί σπουδαία σχήματα και καλλιτέχνες από Νιγηρία, Αγγλία, Βενεζουέλα, Ισπανία κλπ. Ανάμεσα στα σημαντικά acts είναι και αυτό των Family Atlantica οι οποίοι επιστρέφουν στην Κύπρο, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη σύνθεση και για να παρουσιάσουν τον καινούργιο δίσκο τους. 19-20 Αυγούστου στον Κόρνο

Lemesos Rock City Festival
Στο παρκινγκ του Ποταμού Γερμασόγειας για τρεις ροκ συναυλίες στις 8-10 Ιουλίου με την εμφάνιση του Φίλιππου Πλιάτσικα να ξεχωρίζει. Το τελευταίο βράδυ θα μπορείς να δεις και τον τελικό του EURO 2016 στις μεγάλες οθόνες. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy

29o Φεστιβάλ Νεολαίας ΕΔΟΝ
Τα πάρτι, το καλοκαίρι, στη Κύπρο σημαίνει 3 βράδια διασκέδασης, ποτού και μουσικής. Γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής έρχονται για να σας ταξιδέψουν στην Πύλη Αμμοχώστου. 6-8 Ιουλίου. (22766459)

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Animation Κύπρου
Το κυπριακό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην κυπριακή ύπαιθρο από το 2002 και από το 2014 στην πανέμορφη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη των Λουζινιάν στην αρχαία πόλη της Παλαίπαφου. Οι σκηνοθέτες καλούνται να αναδείξουν το μοντέρνο animation μέσα από ταινίες 30 λεπτών. Προβολές, εργαστήρια και διαγωνιστικό μέρος. Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουλίου.


Φέγγαρος 2016
Τι σου είπα για τα τριήμερα; Music festival που θα διαρκέσει 3 βράδια στο Κάτω Δρυ. Ζητάς μπάντες και ροκ μουσική να ξεδώσεις; Αν γουστάρεις και το κάμπινγκ ο Φέγγαρος είναι το ιδανικό φεστιβάλ για να τα συνδυάσεις. Ολοήμερο γλέντι. Από 29 μέχρι 31 Ιουλίου στον Κάτω Δρυ. (70007610)

17th Paradise jazz festival
Αν γουστάρεις τζαζ ρυθμούς και το κορμί σου θέλει να χορέψει το 17th jazz festival είναι ξανά εδώ και διοργανώνεται από Κύπριους μουσικούς. Μία πολύ καλή αφορμή για εξόρμηση προς ορεινή Πάφο και Πωμό Με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ ξεχωριστά για τα δύο βράδια. Από τις 5 μέχρι τις 6 Αυγούστου στο Paradise Place στον Πωμό.

ΘΕΑΤΡΟ

Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια
Μία παράσταση που σίγουρα που δεν πρέπει να χάσεΙς, με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Δημητρίου στο ρόλο που της Λίζας Δέλβη που υποδύθηκε το 1966 η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη θρυλική ταινία. Μία καλοκαιρινή θεατρική παράσταση, του ΘΟΚ, που θα μεταφέρει τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο στο σύγχρονο θεατρικό σανίδι.
Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ (Σχολής Τυφλών), Λευκωσία
Παραστάσεις μέχρι 2 Ιουλίου Λευκωσία. Λάρνακα, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πέμπτη 7 & Σάββατο 9 Ιουλίου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας), Πάφος Αρχαίο Ωδείο Τρίτη 12, Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουλίου (στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017), Λεμεσός Αρχαίο Θέατρο Κουρίου Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουλίου, Αμμόχωστος, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, Τετάρτη 27 Ιουλίου. Τιμές εισιτηρίων: €10 / €6

20o Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος έχει διακριθεί με το EFFE Label 2015/2016, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης. Για 2 δεκαετίες φιλοξενούνται θεατρικά σχήματα από διάφορα μέρη του κόσμου. Φέτος το Φεστιβάλ από τις 3 Ιουλίου και για ένα ολόκληρο μήνα θα παρουσιάσει 5 παραστάσεις αρχαίου δράματος από Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία και Βέλγιο. Όλες οι πληροφορίες: 70002414, www.greekdramafest.com

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close