Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

5+1 λόγοι για να πας στο Φεστιβάλ Φράουλας

Η Δερύνεια έβαλε τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2016

Ο Δήμος της Δερύνειας σήμερα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με 7.500 κατοίκους. Αν και ένα μέρος του Δήμου, η Κάτω Δερύνεια είναι κατεχόμενη εντούτοις κατάφερε να ανταπεξέλθει και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών της.

Σημείωσε πως η Δερύνεια απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Αμμόχωστο και βρίσκεται πολύ κοντά με Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Εκείνο, όμως, για το οποίο ξεχωρίζει η Δερύνεια και οι κάτοικοί της είναι υπερήφανοι είναι οι φράουλές της. Η Δερύνεια έχει δημιουργήσει παράδοση, κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής.  Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Φέτος, το Φεστιβάλ φράουλας είναι το δέκατο στη σειρά και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γήπεδο της Αναγέννησης Δερύνειας στις 19.00. Σήμερα λοιπόν οι Δερύνεια γιορτάζει και βρήκαμε όλους εκείνους τους λόγους για να πάμε!

 

Ποιος δεν αγαπά τις φράουλες
Ο Δήμος και οι παραγωγοί φράουλας της Δερύνειας θα διαθέσουν τεράστιες ποσότητες από το αγαπημένο μας φρούτο. Θα μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν αλλά και να αγοράσεις σε πολύ καλές τιμές όλα τα προΐόντα που φτιάχνονται με βάση τη φράουλα. Από μαρμελάδα, λικέρ μέχρι και φρέσκο χυμό φράουλας.
Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα υπάρχουν:
>8000 μικρά δοχεία με φράουλες

>250 λίτρα λικέρ

>300 λίτρα μαρμελάδα

>100 λίτρα φρέσκο χυμό φράουλας

 

Θα υπάρχει μπόλικο πάρκινγκ
Ο Δήμος Δερύνεια μας επιβεβαίωσε πως δεν θα ταλαιπωρηθείς για να παρκάρεις αφού έχει προνοήσει για αυτό. Θα υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης κοντά στο γήπεδο και καλείται ο κόσμος να πάει έγκαιρα για να μπορέσει να επισκεφτεί τα διάφορα περίπτερα με όλα τα προϊόντα φράουλας και να κάνει τα ψώνια του.

 

Τραγούδια από τον Κώστα Μακεδόνα
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές θα ανέβει φέτος στη σκηνή του Φεστιβάλ Φράουλας. Πρόκειται για τον αγαπημένο Κώστα Μακεδόνα ο οποίος θα μας ταξιδέψει με τα σπουδαία τραγούδια του και την υπέροχη φωνή του. Μαζί του θα είναι η Κύπρια τραγουδίστρια Μαρία Θεοδότου.

 

Εστιατόριο Κωσταρής
Συνδύασέ το με φαγητό στο γνωστό εστιατόριο της Δερύνειας Κωσταρής το οποίο μάλιστα βρίσκεται πλέον σε καινούργιο χώρο. Εδώ, θα φας ένα από τα καλύτερα κλέφτικα της Κύπρου. Αν δεν το έχει δοκιμάσεις πρέπει να το κάνεις. Πέραν του κρέατος, οι πατατούλες που ψήνονται μαζί με το κλέφτικο είναι το κάτι άλλο.
(23822046) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 72, Δερύνεια. Δ-Κ 12.00-23.00  

 

Επίσκεψη, φαγητό και καφές στο Μουσείο
Η Δερύνεια έχει φτιάξει ένα υπέροχο χώρο όπου στεγάζεται το Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακά Επαγγέλματα. Εδώ υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείου του Δήμου. Εκεί, πέραν από τα διάφορα ενδιαφέροντα εκθέματα που θα δεις θα βρεθείς σε ένα υπέροχο υπαίθριο χώρο. Εκεί, λειτουργεί κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων και μία καφετέρια/εστιατόριο. Μπορείς να φας σπιτικό μπέργκερ, να πιες καφεδάκι και φρέσκο χυμό φράουλας. Περισσότερα…
(23102771, 96529707) Δημήτρη Λιπέρτη, Δερύνεια. Δ-Σ 10.00-17.00 (χειμώνα), Δ-Σ 09.00-01.00.

 

11 εκκλησίες
Στον Δήμο Δερύνεια υπάρχεουν 11 μικρές και μεγάλες εκκλησίες που η καθεμία έχει την ιστορία και τη σημασία της. Σήμα κατατεθέν όμως της πόλης είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Δερύνειας. Κτίστηκε τέλος του 15ου ή αρχές του 16ου αιώνα και είναι βυζαντινού ρυθμού με τρούλο. Ακόμα μία ιστορική εκκλησία της Δερύνειας είναι και η Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για κτίσμα καθαρά Βυζαντινό με τρούλο πιθανώς του 12ου αιώνα. Αποτελείται από δυο ιδίου μεγέθους εκκλησάκια ενωμένα που επικοινωνούν με περάσματα. Βρίσκεται μέσα στη Νεκρή Ζώνη που ελέγχεται από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου με συνοδεία στρατιωτικής φρουράς των Ηνωμένων Εθνών προσκυνητές από τη Δερύνεια και άλλα μέρη της Κύπρου μεταβαίνουν εκεί για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close