Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο, θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας». Το ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 8:00 το απόγευμα. Το Φεστιβάλ θα έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αναμένεται να το επισκεφθούν πάνω από 10.000 άτομα. Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η εκπαίδευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών ατόμων σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και αθλήματα στα οποία μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν και να ενημερώνονται για αυτά από επαγγελματίες του χώρου.
Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα υπάρχουν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά παιδικών παραστάσεων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου θα γίνεται ενημέρωση από διάφορους οργανισμούς για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και υποστηρικτές είναι τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα, η KPMG, ο Δήμος Στροβόλου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.), οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Σκακιού, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών και Τοξοβολίας και το συγκρότημα Drumble Beats.
Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Check In Cyprus.
-
Πάρκο Ακροπόλεως
14 Μαΐου 2016
Σχετικά
Awareness 2025: Unselfing η ομάδα του After:noon / Project επιστρέφει
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επέτειο 5 χρόνων Awareness
«A very Merry Charity Party»: Το Moondog's διοργανώνει για 9η χρονιά το φιλανθρωπικό του παζαράκι
Εδώ θα βρεις χειροποίητες δημιουργίες, δώρα, γλυκίσματα, ρούχα, αξεσουάρ και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στην όμορφη Βάβλα
Μία όμορφη μέρα, γεμάτη γιορτινή διάθεση και παράδοση!
Όλγα Μάρκαρη και Χλόη Μπέλλου με δύο μοναδικές παραστάσεις σύγχρονου χορού
Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Στη Λευκωσία, θα στηθεί ένα μεγάλο Antiques & Vintage Market
Είτε είστε συλλέκτης είτε απλώς αγαπάτε τη μαγεία του παρελθόντος, αυτή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να χάσετε
H Πλατεία Φανερωμένης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Μια έκθεση αφιερωμένη στη φύση, τη δημιουργικότητα και την οικολογική συνείδηση
Νοέμβριος στην Κύπρο: 10 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις
Από την πρεμιέρα του “Bugonia” μέχρι τα μανιτάρια στα Σπήλια και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες λάμψεις — ο μήνας γεμίζει σινεμά, θέατρο, γεύσεις και βουνίσιες αποδράσεις.
Αγία Νάπα, Άχνα, Αυγόρου, Σωτήρα και Λιοπέτρι ανάβουν τα φώτα των γιορτών
Aνακοίνωσε ημερομηνίες για τις Χριστουγεννιάτικες Φωταγωγήσεις 2025 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά του ο Δήμος Αγίας Νάπας.
Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Χειμώνας Λάρνακας 2025-2026: Μια σεζόν γεμάτη τέχνη, μουσική και συγκίνηση
Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας “Γ. Λυκούργος” μεταμορφώνεται σε σκηνή πολιτισμού και έμπνευσης, φιλοξενώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό
Η μέρα του Beaujolais Nouveau έφτασε
Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου γιορτάζεται παραδοσιακά στη Γαλλία η άφιξη του Beaujolais Nouveau, ενός παιχνιδιάρικου κρασιού που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο
Το (λευκωσιάτικο) Τοπούι παρουσιάζει το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο Χωριό!
Μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους — και μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργούς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες να συμμετάσχουν!
Φιλανθρωπικό FASHION SHOW Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού
Μια λαμπερή βραδιά μόδας και προσφοράς