Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2016
Την Κυριακή 29 Μαΐου πάμε Δορά, πάμε στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» Παράδοσης, Γεύσεων και Πολιτισμού, πάμε να περάσουμε μια Κυριακή γεμάτη παράδοση!
Η παράδοση έχει γεύση, και εμείς θα τη γευτούμε στη Δορά, η οποία δεν διοργανώνει απλώς ένα ακόμα φεστιβάλ, αλλά μια καταπληκτική, γεμάτη δημιουργία εκδήλωση, μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, προσεγμένη από όλες τις απόψεις, πολύθεματική με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις και πιστή στην παράδοση και τον πολιτισμό της Κύπρου.
Τραγούδι, χοροί, γεύσεις, αφηγήσεις, έκθεση φωτογραφίας, επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών, παιχνίδι, περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλά», παιδική γωνιά, είναι μερικά από τα δρώμενα κατά την ολοήμερη εκδήλωση της Δοράς.
Μερικές από τις Παραδοσιακές Γεύσεις που θα απολαύσουμε στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» της Δοράς:
Κουλλουρούθκια με έψιμα (Θα διατίθενται δωρεάν για όλους)
Καττιμέρια
Λουκουμάδες
Έψιμα, Κρασί, Ζιβανία
Βότανα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ελιές, λάδι
Φρέσκος ζεστός Παλουζές, Σιουσιούκκος, κκιοφτέρκα
Χαλούμι, τυρί
Ρέσι
Παραδοσιακά Αλλαντικά, Λουκάνικα, Λούντζα, Τσαμαρέλλα
Αρκατένα
Με μια βόλτα από το Φεστιβάλ της Δοράς στις 29 Μαΐου, θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε ΟΛΑ!
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του τόπου μας, τα οποία θα διατίθενται και προς πώληση. Παράλληλα θα μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους παρασκευής των προϊόντων.
Ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν και σε δραστηριότητες όπως:
• Ποδηλασία
• Περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλάς»
• Live Link
• Επίδειξη παρασκευής Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων
• Ξενάγηση στο Χωριό και στις Εκκλησίες
• Προβολή Ντοκιμαντέρ «Η ζωή του Βοσκού στη Δορά»
• Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Λαογραφικό όμιλο Αφροδίτη Γεροσκήπου
• Παιδική Γωνιά με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν
Μάθε για τη Δορά
Η Δορά, κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, είναι ένα από τα γραφικότερα και ομορφότερα χωριά της Κύπρου. Βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα από τη Λεμεσό, στις πλαγιές ενός βουνού που ονομάζεται Κορδυλάς. Είναι κτισμένη με φρουριακό χαρακτήρα, διατηρώντας την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική. Η πέτρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Περιδιαβαίνοντας τα στενά δρομάκια του χωριού και την λιθόστρωτη πλατεία, μεταφέρεσαι νοερά στο χθες.
Κάνοντας μια βόλτα στα στενά και ρομαντικά δρομάκια του χωριού εντυπωσιάζεσαι και ξαφνιάζεσαι ευχάριστα με την όλη αρχιτεκτονική, με τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γραφικά ανώγια και τα μακρινάρια, τις πλακόστρωτες λουλουδιασμένες αυλές με τα πιθάρια, τις ξύλινες πόρτες και τα ξωπόρτια που προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία. Φαντάζει σαν ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο όμως δεν έχει να κάνει με εκθέματα τα οποία βλέπεις και δεν επιτρέπεται να αγγίξεις αλλά σαν ένας χώρος αντικειμένων και ανθρώπων που δίνουν την ευκαιρία στον κάθε ξένο επισκέπτη να λειτουργήσει διαδραστικά και να γίνει γνώστης αλλά και συμμέτοχος στα όσα ξεδιπλώνονται μπροστά του.
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.