Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2016
Την Κυριακή 29 Μαΐου πάμε Δορά, πάμε στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» Παράδοσης, Γεύσεων και Πολιτισμού, πάμε να περάσουμε μια Κυριακή γεμάτη παράδοση!
Η παράδοση έχει γεύση, και εμείς θα τη γευτούμε στη Δορά, η οποία δεν διοργανώνει απλώς ένα ακόμα φεστιβάλ, αλλά μια καταπληκτική, γεμάτη δημιουργία εκδήλωση, μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, προσεγμένη από όλες τις απόψεις, πολύθεματική με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις και πιστή στην παράδοση και τον πολιτισμό της Κύπρου.
Τραγούδι, χοροί, γεύσεις, αφηγήσεις, έκθεση φωτογραφίας, επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών, παιχνίδι, περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλά», παιδική γωνιά, είναι μερικά από τα δρώμενα κατά την ολοήμερη εκδήλωση της Δοράς.
Μερικές από τις Παραδοσιακές Γεύσεις που θα απολαύσουμε στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» της Δοράς:
Κουλλουρούθκια με έψιμα (Θα διατίθενται δωρεάν για όλους)
Καττιμέρια
Λουκουμάδες
Έψιμα, Κρασί, Ζιβανία
Βότανα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ελιές, λάδι
Φρέσκος ζεστός Παλουζές, Σιουσιούκκος, κκιοφτέρκα
Χαλούμι, τυρί
Ρέσι
Παραδοσιακά Αλλαντικά, Λουκάνικα, Λούντζα, Τσαμαρέλλα
Αρκατένα
Με μια βόλτα από το Φεστιβάλ της Δοράς στις 29 Μαΐου, θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε ΟΛΑ!
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του τόπου μας, τα οποία θα διατίθενται και προς πώληση. Παράλληλα θα μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους παρασκευής των προϊόντων.
Ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν και σε δραστηριότητες όπως:
• Ποδηλασία
• Περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλάς»
• Live Link
• Επίδειξη παρασκευής Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων
• Ξενάγηση στο Χωριό και στις Εκκλησίες
• Προβολή Ντοκιμαντέρ «Η ζωή του Βοσκού στη Δορά»
• Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Λαογραφικό όμιλο Αφροδίτη Γεροσκήπου
• Παιδική Γωνιά με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν
Μάθε για τη Δορά
Η Δορά, κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, είναι ένα από τα γραφικότερα και ομορφότερα χωριά της Κύπρου. Βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα από τη Λεμεσό, στις πλαγιές ενός βουνού που ονομάζεται Κορδυλάς. Είναι κτισμένη με φρουριακό χαρακτήρα, διατηρώντας την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική. Η πέτρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Περιδιαβαίνοντας τα στενά δρομάκια του χωριού και την λιθόστρωτη πλατεία, μεταφέρεσαι νοερά στο χθες.
Κάνοντας μια βόλτα στα στενά και ρομαντικά δρομάκια του χωριού εντυπωσιάζεσαι και ξαφνιάζεσαι ευχάριστα με την όλη αρχιτεκτονική, με τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γραφικά ανώγια και τα μακρινάρια, τις πλακόστρωτες λουλουδιασμένες αυλές με τα πιθάρια, τις ξύλινες πόρτες και τα ξωπόρτια που προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία. Φαντάζει σαν ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο όμως δεν έχει να κάνει με εκθέματα τα οποία βλέπεις και δεν επιτρέπεται να αγγίξεις αλλά σαν ένας χώρος αντικειμένων και ανθρώπων που δίνουν την ευκαιρία στον κάθε ξένο επισκέπτη να λειτουργήσει διαδραστικά και να γίνει γνώστης αλλά και συμμέτοχος στα όσα ξεδιπλώνονται μπροστά του.
Σχετικά

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out