Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2016
Πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Μουσείο ‘’Θάλασσα’’ και στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαϊου θα πλαισιώνουν την τελική φάση του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφική, κεραμικής και άλλα πολλά.
Αρχής γενομένης θα γίνει από την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, η οποία θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Απριλίου το καινούργιο έργο του Κύπριου ποιητή και συγγραφέα Μιχάλη Πασιαρδή ‘’Σα’ ναν χτες’’ σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη και Κώστα Δημητρίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου ‘’Θάλασσα’’ στις 19.30.
Ακολουθούν την Τρίτη 3 Μαϊου στον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Μουσείου ‘’Θάλασσα’’, στις 19.30μ.μ τα εγκαίνια ζωγραφικής ‘Χαμένος Πολιτισμός και Κεραμικής Πηλού Εικόνες των Κύπριων Καλλιτεχνών Πέτρου Πτωχόπουλου και Ανδρέα Κάττου και στις 20.00μ.μ καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ομάδα ‘’Acordes Guitar Ensembe’’ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και βιρτουόζου κιθαρίστριας Ζωής Μάρκου Παϊσάνου.
Την Τετάρτη 4 Μαϊου η κυρία Τιτίνα Λοϊζίδου θα δώσει στη κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Μουσείου ‘’Θάλασσα’’ στις 19.30μ.μ διάλεξη με θέμα ‘’Παραλία Αφροδίτη’’. Μετά τη διάλεξη θα πάρουν σειρά γύρω στις 8.00μ.μ οι ‘’Μικροί Ρεμπέτες’’, το Μουσικό Σχήμα ‘’Εξ’ Ακοής’’ και το Χορευτικό Συγκρότημα ‘’Ρυθμός ‘’οι οποίοι θα παρουσιάσουν την παράσταση ΄΄Γεια σου Ελλάδα Αθάνατη’’.
Με τη δεύτερη διάλεξη, η οποία έχει ως θέμα της ‘’Η παρουσία της Κύπριδας Θεάς Αφροδίτης στην περιοχή της Αγίας Νάπας μέσα από την προφορική παράδοση, τη φύση και την τέχνη’’ , αρχίζει το πρόγραμμα της Πέμπτης 5 Μαϊου, το οποίο θα διεξαχθεί στον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Μουσείου ‘’Θάλασσα’’ στις 7.30μ.μ. Εισηγητής είναι ο κ. Σταύρος Παπαγεωργίου. Ακολουθεί στις 8.00μ.μ το Μουσικό Σχήμα του Γιώργου Καλογήρου με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ‘’΄Ερωτας, Ψωμί και Αλάτι’’.
‘’Και η παράδοση καλά κρατεί’’ είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιάσει την Παρασκευή 6 Μαϊου, στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής στις 6.00μ.μ ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας. Η παράσταση περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια καθώς και κοκτέιλ με παραδοσιακά εδέσματα.
Το Σάββατο 7 Μαϊου, στο χώρο του Πάρκου στις 5.30μ.μ θα γίνει η τελετή λήξης του 3ου Συμποσίου Γλυπτικής, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει ομιλίες, χαιρετισμούς απονομή αναμνηστικών δώρων και βραβείων στους καλλιτέχνες, στους χορηγούς και σε όσους όσοι συνέβαλαν με την εθελοντική τους δράση και προσφορά στη διοργάνωση του 3ου Συμποσίου καθώς επίσης μουσική και τραγούδια με το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου ‘’Κάβο Γκρέκο Αγίας Νάπας’’.
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σχετικά

Ύδωρ και οίνος: Καλλιτεχνικό residency στον Καλοπαναγιώτη με 24 διεθνείς δημιουργούς
Καλλιτέχνες από τέσσερις χώρες φιλοξενούνται στην κοινότητα του Καλοπαναγιώτη από τις 24 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο του Eco-Arts Residency

Το νέο βιβλίο της Ελεονώρας Μελέτη παρουσιάζεται στη Λευκωσία
Η Ελεονώρα Μελέτη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Το όνειρό μου ήταν πάντα ένα μοβ ποδήλατο» στην Κύπρο

Το Togetherness-Cyberness Market επιστρέφει γιορτάζοντας τα πρώτα του γενέθλια
Εκεί που το market έγινε κοινότητα

Το Σάββατο δίνουμε ραντεβού στο Κάβο Γκρέκο
Εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, με διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Κατακλυσμός στο Πισσούρι, με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Γιορτάζουμε με μουσική και χορό δίπλα στην παραλία


Κατακλυσμός 2025: Όλα όσα θα συμβούν στη Λεμεσό
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του

Η Πάφος ετοιμάζεται για τον Κατακλυσμό
“Γιορτή Κατακλυσμού” στην Πλατεία του Κάστρου, στο Λιμανάκι και στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα
Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα τις επόμενες μέρες στο νησί

«Αναλαμπές Παράδοσης»: Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ζωή, τραγούδι, χαρά και νοσταλγία
Ξεκινούν την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 οι «Αναλαμπές» Παράδοσης.

Many Views, One City: Ένα βιωματικό εργαστήριο, για τη φεμινιστική πόλη και τη συμπερίληψη όλων στον αστικό χώρο
Κάτι πολύ ενδιαφέρον παίζει στη Λευκωσία!

50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και διασκέδαση