Things to Do , Top Stories

"The Diary of Norman K", το πρώτο μυθιστόρημα του Δημήτρη Οικονόμου

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2016

Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι ένας νέος καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα γραμμένο στην αγγλική γλώσσα που τιτλοφορείται The Diary of Norman K.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μετά τον πρόωρο θάνατο του δήθεν εύπορου πατέρα του, ο εικοσενάχρονος Νόρμαν ανακαλύπτει ότι η μόνη του κληρονομιά είναι ενα καταστροφικό χρέος, αναγκάζοντάς τον να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκές του φιλοδοξίες. Η μητέρα του επίσης νεκρή, ο Νόρμαν τώρα βρίσκεται μόνος και απελπισμένος για καθοδήγηση. Σε μια προσπάθεια να βγάλει κάποιο νόημα από τις καινούργιες του περιστάσεις, ο Νόρμαν αρχίζει να καταγράφει το παρελθόν του σε ένα ημερολόγιο.

Ο Νόρμαν περιγράφει μια μοναχική παιδική ηλικία, γεμάτη με φανταστικούς μέντορες όπως τον Δία, τον Πάμπλο Πικάσο και τον Οθέλλο, μέντορες που τον επισκέπτονται και πάλι τώρα σε αυτή την αγωνιόδης εποχή. Η μόνη αληθινή ανθρώπινη παρουσία στη ζωή του είναι η νοικοκυρά του η Ντολόρες, η οποία του παρέχει δωρεάν στέγη και τροφή, ζητώντας μόνο την παρέα του ως αντάλλαγμα. Μέσω των νυχτερινών συνομιλιών τους, ο Νόρμαν αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την ασυμφωνία μεταξύ του φανταστικού κόσμου που έχει διαμορφώσει και τον αλήθινο κόσμο που υπάρχει έξω από τον έλεγχό του.

Όταν στοιχεία του παρελθόντος του αρχίζουν να συγκρούονται, ο Νόρμαν πρέπει να εξετάσει τις διαφορές μεταξύ αντίληψης και πραγματικότητας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κόσμο.

 

Ποιος είναι Δημήτρης Οικονόμου
Γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1989 στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών με Έλληνα πατέρα και Κύπρια μητέρα. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ο Οικονόμου έζησε σε διάφορες πόλεις της Αμερικής πριν από τη μετακόμιση του στην Κύπρο το 1999.

Στη συνέχεια έζησε στο Λονδίνο και μετέπειτα στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Συγγραφή στο Πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών, και συνέχισε τις σπουδές του στη Σουηδία όπου μελέτησε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Ουμέα Ινστιτούτο Σχεδιασμού (Umea Institute of Design).

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε ως γλύπτης για το Piet Hein Eek Studio στο Eindhoven της Ολλανδίας, δημιουργώντας προτομές τεραστίων διαστάσεων από τα άχρηστα υλικά του εργαστηρίου του Eek.

Σήμερα ζει και εργάζεται ως καλλιτέχνης στη Λευκωσία και αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Για να παραγγείλεις την έντυπη μορφή του βιβλίου ΕΔΩ

Για το e-book ΕΔΩ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close