Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Για καλό φαγητό στη Λευκωσία

Μία μίνι λίστα για όλα τα γούστα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2016

Αν αποφάσισες πως θέλεις να βγεις για φαγητό σου έχω πρόταση, μάλλον προτάσεις με 13 φίνα μαγαζάκια στην πρωτεύουσα για να πας με την παρέα σου και να το ευχαριστηθείς.

Θέλεις ασιατική κουζίνα, μήπως πεθύμησες καλή πίτσα ή πιο έθνικ κουζίνα ή μήπως προτιμάς κυπριακούς μεζέδες και πιο casual κατάσταση;

 

Για ασιατική και διεθνή κουζίνα…
Μπορείς να δοκιμάσεις τη νέα άφιξη της πρωτεύουσας το ατμοσφαιρικό Nozomi (99621177, Αγάθωνος 2) για νόστιμα sushi αλλά και πληθωρικά κοκτέιλ. Ξεχωρίσαμε από τις διεθνείς γεύσεις του το beef tataki, που είναι ζουμερό βοδινό πάνω σε ξυλάκι και το beef fillet steak του (€22). Εδώ μπορείς να φας ελαφριά με €18 και λιγάκι… παραπάνω με ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο με €35.

 

Για σουσαμένια πίτσα…
Σου προτείνω να πας Manolito (22448044, Ξάνθης Ξενιέρου 2) στην παλιά πόλη όπου θα φας μία ιδιόρρυθμη πίτσα με σουσαμένια ζύμη που ξεκινά από €6.90 η μικρή και φτάνει στα €18.30 η extra large. Μπορείς βέβαια να επιλέξεις και άλλα είδη πίτσας, submarines, σαλάτες, μπέργκερ, σάντουιτς, κανελόνια και ριζότο. Παράγγειλε online από το Manolito Pizza & Pasta

 

Αν θες γαλλική κουζίνα…
Η καλύτερη επιλογή είναι μία, λέγεται Atelier (22262369, Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, Τρυπιώτη παλιά Λευκωσία) και θα σε εντυπωσιάσει με την ατμόσφαιρα, τον χώρο και φυσικά το εξαιρετικό φαγητό του. Ένα πανέμορφο bistro με πιάτα υψηλής ποιότητας από τον Γάλλο σεφ του. Μπορείς να ξεκινήσεις με ορεκτικό το υπέροχο parmesan crème blule με λαχταριστή κρούστα, ντομάτα και βασιλικό (€6) και να πιες ένα signature cocktail Gin Swizzle (€6). Για κυρίως σου προτείνω αρνάκι με μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος με κρούστα-crumble ή το λαβράκι με σος από βότανα. Τα κυρίως κυμαίνονται από 11-15 ευρώ ενώ τα επιδόρπια από 5 μέχρι 6 ευρώ. Σου προτείνω κρέμα από τυρί μασκαρπόνε με καραμελωμένα χαλεπιανά.

 

Για έθνικ κουζίνα…
Θα πας Στου Νισσιάν στον Άγιο Δομέτιο (22783333, Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου) και θα φας εξαιρετικό αρμένικο σουβλάκι (€6) και διάφορα άλλα πιάτα της αρμένικης και κυπριακή κουζίνας. Πιατέλες κρατικών, σιεφταλιές, λαχματζιούν και χαλουμόπιτα.

 

Για σουβλάκι με βραβείο…
Θα πας Στου Κυριάκου στην παλιά Αγλαντζιά που απέσπασε το βραβείο για το Καλύτερο Σουβλάκι στα Check In Awards 2015. Εδώ θα γευτείς τα σουβλάκια που σου θυμίζουν τα παλιά χρόνια, τότε που όλες οι γεύσεις ήταν αγνές και φτιαγμένες με αγάπη. Όσο δε για την εξυπηρέτηση, στου Κυριάκου είναι απλή, χαμογελαστή και γρήγορη. Είναι για όλους όσοι επιλέξουν για τη βραδινή τους έξοδο ένα είδος φαγητού που μέσα στην απλότητά του κρύβει όλη του τη νοστιμιά. Αν, ωστόσο, επιλέξεις το μεζέ, ο οποίος στοιχίζει μόνο €16, θα σου απολαύσεις καμιά δεκαπενταριά πιατάκια, τα οποία εμπεριέχουν τις νοστιμιές της κυπριακής κουζίνας.

 

Για ιταλική κουζίνα…
Σου προτείνω το Tutto Il Giorno Romantica (22456454) Λήδρας 216-218 που είναι μια καλή επιλογή απλή και κλασική πρόταση για φίλους του αξιοπρεπούς φαγητού, ποτού και σέρβις και για φίλους της ζωής στην πρωτεύουσα. Δοκίμασε πάστα με θαλασσινά, πίτσα με ρόκα, πάστα με σάλτσα πέστο και σαλάτα με λιαστές ντομάτες, νιφάδες παρμεζάνας και βαλσάμικο dressing.

 

Για πληθωρικά μπέργκερ…
Που αλλού στο Limoncello (70009787) φυσικά που πρόσφατα ανανέωσε και το μενού του. Θα βρεις ιδιαίτερα ορεκτικά από 5 μέχρι 7.50 ευρώ και σου προτείνω το beefy garlic cheesy bread (€5) ή αν προτιμάς δοκίμασε τα οργανικά σαλιγκάρια Fereikos, αγγιγμένα με κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας (€7.50). Εδώ θα φας μπέργκερ και σου προτείνω το αγαπημένο μου που είναι το Californian (€13.50). Αν αγαπάς το αβοκάντο θα το λατρέψεις αφού περιέχει πουρέ αβοκάντο σε συνδυασμό με τυρί cheddar, bacon, κόκκινο κρεμμύδι και κέτσαπ τεριγιάκι. Φυσικά μπορείς να φας ό,τι άλλο αγαπάς από το νέο μενού όπως στέικ, ψάρι, σαλάτα, πίτσα ή κοτόπουλο.

 

Πιο casual φάση…
Θα μπεις στο στενό δρομάκι της Χριστόδουλου Σώζου όπου θα βρεις το αγαπημένο στεκάκι του Rokoko (22254525). Ένα μοντέρνο kitchen bar με ιδιαίτερο διάκοσμο και φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι εκτός Κύπρου αλλά σε έναν οικείο χώρο γεμάτο φιλοξενία. Πατέντα του τα μεγάλα τραπέζια σαν βάση επιτραπέζιου πινκ-πονκ και ο ξυλόφουρνος. Δοκίμασε σαλάτα με prosciutto και σύκα με παρμεζάνα, σταφύλια, καρύδια, σουσάμι, βασιλικό και βαλσάμικο dressing, τραγανούς κεφτέδες μελιτζάνας, ιταλική πίτσα και γιγάντια κανελόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ντομάτα.

 

Για κρασάκι…
Ξεχωρίζω το Vino Cultura στην Κυριάκου Μάτση που είναι μία κλασική, πλέον, αξία στον τομέα του στη Λευκωσία. Εδώ θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στη πρωτεύουσα με μία μεγάλη γκάμα επιλογών. Κάθισε στα high stools του και απόλαυσε νόστιμα gastro-tapas με ψάρι ή κρέας που ξεκινούν από €5.95.

 

Για γκουρμέ πιάτα…
Σου προτείνω να πας στο βραβευμένο No reservations (22376584, Λεωφόρος Στασίνου 16) με Check In Eating Awards εστιατόριο, που κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με το φαγητό του όσο και με το concept του. Εδώ θα επιλέξεις ένα μενού πιάτων με μικρές μπουκιές, από το οποίο είτε θα πάρεις όλη την γκάμα ή ένα μέρος της και θα πληρώσεις μία ανάλογη αλλά δεδομένη τιμή. Το μενού αλλάζει κάθε 15 μέρες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στο Facebook για να δεις τις επιλογές σου. Αν υπάρχει κάτι που δεν θέλεις να φας και επιθυμείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο που ήδη υπάρχει στο μενού, μπορείς να το κάνεις, φτάνει να το γνωρίζουν από πριν.

 

Για καλή κυπριακή κουζίνα…
Σου προτείνω το νέο στέκι στη Λεωφόρο Λάρνακος Μαγείρων Τέχνη (22731111). Εμείς δοκιμάσαμε τη σαλάτα ντάκο (€6), μας κέρδισε η μελιτζανοσαλάτα (€2), η οποία είχε μικρή δόση γιαουρτιού, η ξινάδα του οποίου συνδυαζόταν άψογα με τη γλυκαδίτσα της μελιτζάνας. Ως καλύτερο πιάτο του μενού βραβεύεται το σαγανάκι (€12) με τέσσερα τυριά, η γεύση του οποίου κτυπούσε 'κόκκινο' με μια σάλτσα βαθιάς νοστιμάδας με καπνιστή πάπρικα! Δοκίμασε χωρίς φόβο το Κοτόπουλο Μορφιάνα (€12, από τη Μόρφου). Η "Ποικιλία Α'- μεζές (€15) ήταν χορταστική, με τα κρεατικά να αναδεικνύουν την ποιότητα της πρώτης ύλης. Ανεπιφύλακτα συστήνεται και το κοτόπουλο σουβλάκι, όπως και το μπιφτέκι που έλιωνε στο στόμα

 

Για φαγητό και μουσική…
Θα πας στα Βαρελάδικα (97810303) στη Λακατάμια. Ανανεωμένο με ποιοτική προσέγγιση στον κυπριακό μεζέ και με ζωντανή μουσική. Κάθε Σάββατο εδώ θα σε διασκεδάσουν «Τα...Ξύδια Ατελείωτα» με τον Βαγγέλη και τη Σοφία.

 

Για καλή σχάρα και μεζέ…
Επέλεξε την Γραβέλλα και Καπνιά (22358060, Γωνία Αρχαγγέλου 54 & Καληδονίων 7) όπου θα φας ποιοτικό φαγητό σχάρας σε ένα όμορφο περιβάλλον σε πολύ καλές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close