Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016
Για δεύτερη φορά, το Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας καταλαμβάνει την πόλη. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τους δρόμους ως γκαλερί τους συχνά προτιμούν να επικοινωνούν απευθείας με το ευρύ κοινό, απαλλαγμένοι από τους νοητούς περιορισμούς του επίσημου καλλιτεχνικού χώρου. Καλούμε τους κατοίκους αστικών κέντρων να μετατρέψουν δημόσιες τοποθεσίες σε πιο οικείους, δημιουργικούς και προσωπικούς χώρους μέσα από την τέχνη. Nα εφαρμόσουν τις ιδέες τους σε κτίρια που θα τους ζητηθεί να ωραιοποιήσουν. Οι καλλιτέχνες έχουν πλήρη ελευθερία έκφρασης. Το μόνο αίτημα είναι να διακοσμήσουν τους τοίχους της πόλης με έργα τέχνης που θα εκπέμπουν θετικά συναισθήματα.
Με ισχυρή υποστήριξη από τον νέο και δυναμικό Δήμαρχο της Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, to Paparazzi Art Studio αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια την προώθηση μιας εκδήλωσης που έχει σταδιακά εξελιχθεί σε ένα διεθνές φεστιβάλ. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση το 2015, η πόλη μας, στην οποία η τέχνη street art ήταν κάτι καινούριο - ανέρχεται σήμερα ως μια υπαίθρια γκαλερί με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. H Αγία Νάπα είναι περήφανη που είναι σε θέση να παρουσιάσει στους επισκέπτες τη συλλογή από εκπληκτικές τοιχογραφίες καλλιτεχνών όπως AEC Interesni Kazki από την Ουκρανία, Jens Besser από τη Γερμανία, L7M από την Βραζιλία, Bisser από το Βέλγιο και πολλοί άλλοι.
Η τάση αυτή συνεχίζεται και φέτος. Οι καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν στο Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας δεν είναι όλοι κάτοικοι Κύπρου, αλλά προέρχονται από χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Ελλάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ονόματα όπως Tasso, ETNIK, SER, Simoni Fontana, Sainer, Dome, DANK (Daniel Κίτσενερ) και Παπαράτσι. Ταυτόχρονα, θα προσφέρουν σε κυπριακά ταλέντα την ευκαιρία να συμμετάσχουν.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας έχουν ως στόχο να δείξουν την ποικιλία των μορφών της τέχνης street art και τις τεχνικές της. Στοχεύουν επίσης να δείξουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την τέχνη και τη σχέση της με το γύρω περιβάλλον με την επιλογή των καλλιτεχνών που θα δουλέψουν. Οι δημόσιοι χώροι της Αγίας Νάπας θα πλημμυρίσουν με σουρεαλιστικές ιστορίες, pop-σουρεαλιστικούς χαρακτήρες, απίστευτα γραφικά και φωτορεαλισμό. To street art και οι μορφές του, έχουν όλο και πιο αυξανόμενη επιρροή στην καθημερινή ζωή και διάθεση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών στην πόλη, που περιβάλλεται από αυτή την τέχνη. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στους κατοίκους οι οποίοι με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό υιοθέτησαν και αγκάλιασαν την πρωτοποριακή ιδέα του Φεστιβάλ Street Art στην Αγία Νάπα. Έχει αδιαμφισβήτητα γίνει ένας από τους πολλούς τρόπους που βιώνουμε την ομορφιά της πόλης που ζούμε και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στο είδος του στο νησί.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις