Things to Do , Top Stories

2+1 Μουσεία Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στην Κοπεγχάγη

2+1 μουσεία για περιήγηση στη μεγαλούπολη της Σκανδιναβίας και πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2016

"Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση...". Αυτό έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, γι' αυτό κι εμείς επισκεπτόμαστε τα μουσεία μοντέρνας τέχνης της Κοπεγχάγης και ακολουθούμε ενστικτωδώς τη φαντασία μας…


Arken: Βρίσκεται στην τεχνητή θαλάσσια περιοχή Køge Bay Beach, νότια της Κοπεγχάγης και είναι γνωστό για την μοναδική θαλάσσια αρχιτεκτονική του. Διαθέτει μία από τις καλύτερες συλλογές σύγχρονης τέχνης της Σκανδιναβίας με περισσότερα από 400 έργα. Το μουσείο στεγάζει, μεταξύ άλλων, μία από τις σημαντικότερες συλλογές του Βρετανού καλλιτέχνη Damian Hirst.

 

Den Frie: είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο «παραδοσιακούς» χώρους σύγχρονης τέχνης στη Δανία. Στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο ξύλινο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη JF Willumsen. Ιδρύθηκε από ομάδα καλλιτεχνών το 1898, οι οποίοι είχαν ορίσει εξαρχής την θεματική των εκθεμάτων του μουσείου.

 

Luisiana Museum: Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Κοπεγχάγης και έχει αποκτήσει τη φήμη του μουσείου που θα σε φέρει σε επαφή με το πνεύμα της εποχής του σύγχρονου κόσμου της τέχνης. Σου προσφέρει την εμπειρία διεθνών σύγχρονων καλλιτεχνών όχι μόνο μέσα από τα εκθέματα τους αλλά και μέσα από συναυλίες και διαλέξεις.

Έλα πιο κοντά στην αγαπημένη σου Κοπεγχάγη, με τις πτήσεις της Aegean.
www.aegeanair.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close