Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015
Μετά την επιτυχία της παρουσίασης του βιβλίου “Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία” στη Λευκωσία, ο Δήμος Αμμοχώστου, ο Δήμος Λεμεσού και οι Εκδόσεις Αρμίδα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Π. Κλεόπα στη Λεμεσό.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Λεμεσού, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 19.00.
Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα αναγνώσει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Αλέξη Γαλανό, Δήμαρχο Αμμοχώστου και τον κ. Ανδρέα Χρίστου, Δήμαρχο Λεμεσού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομες ομιλίες από τον Καθηγητή Βάσο Καραγιώργη και τον Δρα Γεώργιο Σ. Γεωργαλλίδη, και αντιφώνηση από τον συγγραφέα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Λίγα λόγια για το έργο
Το μνημειώδες σε περιεχόμενο, μορφή και εκτυπωτική αρτιότητα έργο, “Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία” είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και στοχεύει σε μια ορθή και περιεκτική παράθεση της Ιστορίας της Αμμοχώστου με τρόπο συνοπτικό, κατανοητό και ευανάγνωστο.
Απευθύνεται στους εκτοπισμένους της πόλης, αλλά και όλους τους Κυπρίους, που εδώ και 41 χρόνια υφίστανται τα δεινά της τουρκικής κατοχής. Γράφει χαρακτηριστικά ο Δρ Γεώργιος Σ. Γεωργαλλίδης, πρώην Διευθυντής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, στον πρόλογο του βιβλίου: “Αι κοπιώδεις, χρονοβόροι διαδικασίαι εξακριβώσεως, συλλογής, ταξινοµήσεως, αξιολογήσεως πλήθους µαρτυριών, ως επίσης και ο εµπλουτισµός της αφηγήσεως διά της προσθήκης οικογενειακών βιωµάτων, καταξιώνουν τον ανά χείρας τόµον”.
Ενδιαφέρει επίσης όλους όσοι μελετούν την Ιστορία του τόπου και τη σημασία της Αμμοχώστου στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στη βιβλιογραφία τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου συνέβαλαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες με παρατηρήσεις και σχόλια.
Το βιβλίο καλύπτει την Ιστορία της Αμμοχώστου μέχρι τις μέρες μας, με αποφυγή πολιτικών θέσεων και απόψεων και με κύριο γνώμονα την ισορροπημένη και επιστημονική καταγραφή των γεγονότων.
Η πόλη έζησε και έδρασε για τέσσερεις σχεδόν χιλιετίες. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης και περίλαμπρης Ιστορίας της, υπήρξαν περίοδοι δόξας και πλούτου, αλλά και εποχές παρακμής, καταστροφής και υποδούλωσης, με χειρότερη τη σημερινή, όπου η πόλη τελεί υπό καθεστώς παράνομης τουρκικής κατοχής. Παρ' όλα αυτά, η πόλη δεν λύγισε. Η μακραίωνη ιστορία της Αμμοχώστου συνεχίζεται, οι κάτοικοι θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία της πόλης, την Ατέλειωτη Ιστορία.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Γιάγκος Κλεόπας γεννήθηκε στις 26.07.44 στο Κάτω Βαρώσι. Είναι παντρεμένος με τη Μύρνα Χ. Πιερίδη (πρέσβη ε.τ.) και έχουν 2 παιδιά και 4 εγγόνια.
Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στο Πανεπιστήμιο Cambridge: M.A. (Econ.). Μέλος του MENSA.
Εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα 1975-2006.
Υπηρέτησε για 12 χρόνια ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρος.
Διετέλεσε Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων/ιδρυμάτων (CYMEPA, Cambridge Society, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, ΣΑΦΕΓΑ, Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίς).
Το 2007 έτυχε του βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το Κυπριώτικο Σκετς του ΡΙΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 22358028 ή γράψτε στο info@armidapublications.com
Σχετικά

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!