Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015
Το συγκεκριμένο εγχείρημα άρχισε να ετοιμάζεται από τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των τεσσάρων βίντεο κλιπ αυτό τον μήνα. Κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου θα δημοσιεύεται ένα κλιπ μέσω των social media, του blog και στο κανάλι YouTube του προγράμματος RENEWAL.
Τι είναι το “A Taste of Famagusta”
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ μέσα από το οποίο θα παρουσιαστούν τέσσερα διαφορετικά βιντεάκια όπου τέσσερις χαρακτήρες, δύο Ελληνοκύπριοι και δύο Τουρκοκύπριοι, εκ των οποίων οι δύο νεαροί και οι δύο ηλικιωμένοι, μπαίνουν σε γαστρονομικές περιπέτειες στην Αμμόχωστο και τη Δερύνεια μέσα από τις τοπικές συνταγές, διατροφικές συνήθειες και γεύσεις της περιοχής.
Οι τέσσερεις πρωταγωνιστές συμμετέχουν σε μια πρόκληση μαγειρικής, όπου οι ηλικιωμένοι θα παρουσιάσουν δύο πιάτα στους νέους. Οι νέοι θα πρέπει να βρουν τις συνταγές και να προετοιμάσουν τα πιάτα. Η εμπειρία τους αποτελεί μια ανακάλυψη, όπου Κύπριοι από δύο διαφορετικές γενιές και δύο κοινότητες -τη Δερύνεια και την Αμμοχώστο-χρησιμοποιούν πολιτιστικές συνδέσεις δημιουργώντας προσωπικές και διακοινοτικές σχέσεις.

Οι πρωταγωνιστές
Οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι η κ. Γιωργούλα Σιοπαχά, κάτοικος του χωριού Φρέναρος, συνταξιούχος νοικοκυρά και αγρότισσα, μια αφοσιωμένη μητέρα και γιαγιά, και ο Χουσεΐν Χερμπσόι, ο οποίος ζει στην Αμμόχωστο, συνταξιούχος, αλλά και ενεργός σεφ, ο οποίος σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου τη δεκαετία του 1960.
Οι νεαροί θα είναι η κ. Νουρντανέ Καραγίλ και ο Πολύβιος Χριστοφή. Η Νουρντανέ είναι κάτοικος της εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου. Καλλιτέχνιδα με έντονη σύνδεση με τις ρίζες της, η οποία επιστρέφει από τις σπουδές της και ζει σε ένα κτήριο που ανήκει στην οικογένειά της εδώ και τρεις γενιές. Ο Πολύβιος είναι γιατρός, λάτρης της λαϊκής μουσικής και ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου που ζει στη Δερύνεια.
Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος RENEWAL και στηρίζεται από την UNDP-ACT. Η Crewhouse Media ανέλαβε την παραγωγή των ταινιών με παραγωγό τον David Hands και σκηνοθέτη τον Sasha Ljubojevic.
Δείτε το πρώτο επεισόδιο που μόλις κυκλοφόρησε:
Σχετικά
Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου για το 2026
Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα στις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια και τα αυτιά των ίδιων τους των κατοίκων
Σταματούν και σήμερα το delivery και οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα
Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση
Καμίνι η Κύπρος με τον υδράργυρο στους 44°C -Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Σε ισχύ τίθεται σήμερα πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογία από τις 12:00μμ μέχρι τις 17:00μμ το απόγευμα.
Πού να ταξιδέψετε τον Αύγουστο – Οι 6 επιλογές του National Geographic
Έξι ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Αύγουστο για παραλίες, σέρφινγκ, σκι και μοναδικά υπαίθρια φεστιβάλ προτείνει το National Geographic
Μουσική, διαχρονικός σχεδιασμός και υψηλές επιδόσεις συναντήθηκαν στο Minthis Music Festival 2026
Ένα φεστιβάλ, πέντε ξεχωριστές βραδιές, δύο brands με κοινές αξίες, πολλές αξέχαστες εμπειρίες
Το ελληνικό νησί που εξυμνεί το Lonely Planet
«Φυσική ομορφιά και πολιτισμός, χωρίς υπερτουρισμό»
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος
Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Από τις 12.00 σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θα τεθεί σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17.00.