Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

“A Taste of Famagusta”- Δείτε το πρώτο επεισόδιο

Ένα δικοινοτικό γαστρονομικό ταξίδι σε Δερύνεια και Αμμόχωστο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015

Το συγκεκριμένο εγχείρημα άρχισε να ετοιμάζεται από τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των τεσσάρων βίντεο κλιπ αυτό τον μήνα. Κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου θα δημοσιεύεται ένα κλιπ μέσω των social media, του blog και στο κανάλι YouTube του προγράμματος RENEWAL.

Τι είναι το “A Taste of Famagusta”

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ μέσα από το οποίο θα παρουσιαστούν τέσσερα διαφορετικά βιντεάκια όπου τέσσερις χαρακτήρες, δύο Ελληνοκύπριοι και δύο Τουρκοκύπριοι, εκ των οποίων οι δύο νεαροί και οι δύο ηλικιωμένοι, μπαίνουν σε γαστρονομικές περιπέτειες στην Αμμόχωστο και τη Δερύνεια μέσα από τις τοπικές συνταγές, διατροφικές συνήθειες και γεύσεις της περιοχής.

Οι τέσσερεις πρωταγωνιστές συμμετέχουν σε μια πρόκληση μαγειρικής, όπου οι ηλικιωμένοι θα παρουσιάσουν δύο πιάτα στους νέους. Οι νέοι θα πρέπει να βρουν τις συνταγές και να προετοιμάσουν τα πιάτα. Η εμπειρία τους αποτελεί μια ανακάλυψη, όπου Κύπριοι από δύο διαφορετικές γενιές και δύο κοινότητες -τη Δερύνεια και την Αμμοχώστο-χρησιμοποιούν πολιτιστικές συνδέσεις δημιουργώντας προσωπικές και διακοινοτικές σχέσεις.

Οι πρωταγωνιστές

Οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι η κ. Γιωργούλα Σιοπαχά, κάτοικος του χωριού Φρέναρος, συνταξιούχος νοικοκυρά και αγρότισσα, μια αφοσιωμένη μητέρα και γιαγιά, και ο Χουσεΐν Χερμπσόι, ο οποίος ζει στην Αμμόχωστο, συνταξιούχος, αλλά και ενεργός σεφ, ο οποίος σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου τη δεκαετία του 1960.

Οι νεαροί θα είναι η κ. Νουρντανέ Καραγίλ και ο Πολύβιος Χριστοφή. Η Νουρντανέ είναι κάτοικος της εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου. Καλλιτέχνιδα με έντονη σύνδεση με τις ρίζες της, η οποία επιστρέφει από τις σπουδές της και ζει σε ένα κτήριο που ανήκει στην οικογένειά της εδώ και τρεις γενιές. Ο Πολύβιος είναι γιατρός, λάτρης της λαϊκής μουσικής και ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου που ζει στη Δερύνεια.

Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος RENEWAL και στηρίζεται από την UNDP-ACT. Η Crewhouse Media ανέλαβε την παραγωγή των ταινιών με παραγωγό τον David Hands και σκηνοθέτη τον Sasha Ljubojevic.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο που μόλις κυκλοφόρησε:  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close