Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015
Ομολογουμένως το κρασί τα τελευταία χρόνια έχει πολύ τα πάνω του τα τελευταία χρόνια αφού ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι το προτιμούν τόσο στο τραπέζι όσο και στις εξόδους τους. Η νέα κουλτούρα που διαμορφώνεται γύρω από το κρασί στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία στον κυπριακό αμπελώνα και στα ντόπια οινοποιεία του νησιού.
Οι Κύπριοι οινοποιοί στο πλαίσιο της προώθησης της δουλειάς τους πραγματοποιούν κατά καιρούς αρκετά ενδιαφέροντας wine tastings τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό στα διάφορα γουστόζικα wine bars και κάβες που έγιναν τον τελευταίο καιρό trend και talk of the town.
15 οινοποιεία, 60 ετικέτες
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζοντας με τη σειρά του το κυπριακό κρασί μας φέρνει σε επαφή με τους Κύπριους οινοπαραγωγούς και τα κρασιά τους. Έτσι, το Σάββατο θα έχεις την ευκαιρία αν βρεθείς στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 να γνωρίσεις κρασιά από 15 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσεις πάνω από 60 εγχώριες ετικέτες.
Με την άφιξή σου στον χώρο της εκδήλωσεις μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου κρασοπότηρο με μόνο 3 ευρώ το οποίο θα το κρατήσεις και με αυτό θα κάνεις το πιο μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού οίνου. Τα 3 ευρώ που θα πληρώσεις θα πάνε για τη στήριξη των μαθητών του ακριτικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Κασσιανού, μια κίνηση που αποτελεί διαχρονική δραστηριότητα της «Λέσχης Λάϊονς Λευκωσίας Εντός των Τειχών» που συνδιοργανώνει την εκδήλωση μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας.
Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη των:
Ομίλος Οινοφίλων Κύπρου
Κύπρος, Δρόμοι του κρασιού (KOT)
Φίλοι της Λευκωσίας
Λευκωσιάζω
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσία
Πληροφορίες
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Πλατεία Ελευθερίας. Ώρα: 18.00-21.00 Είσοδος: Ελεύθερη (€3 για να πάρεις το ποτήρι με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις όσο κρασί θέλεις)
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
The Corridor: Η νέα δουλειά του Φώτη Νικολάου στη Λευκωσία
Λίγο πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών