Things to Do , Εκδηλώσεις

Αγροτικό φεστιβάλ στο χωριό Στατός-Άγιος Φώτιος

Η παράδοση γιορτάζει και φέτος στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2015

Στα χνάρια της παράδοσης… θα περπατήσουμε και φέτος στο χωριό Στατός-Άγιος Φώτιος στην επαρχία Πάφου, όπου θα διοργανωθεί το Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού - Αγ. Φωτίου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (από τις 11.00 π.µ. μέχρι αργά το απόγευμα).

 

Στις 20 του Σεπτέβρη να είστε όλοι στο Αγροτικό Φεστιβάλ στον Στατό-Αγ. Φώτιο. Η κοινότητα Στατού-Αγ. Φωτίου µε τα δύο αλλαντοποιεία, µε τα 4 οινοποιεία, αλλά και τις 6 βιοτεχνίες που παρασκευάζουν σιουτζιούκο και γλυκά του κουταλιού, αναµένει να μας φιλοξενήσει µέσα σε ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό τοπίο κατάφυτο από καρυδιές, µηλιές και κερασιές.

 

Σκοπός του Αγροτικού µας Φεστιβάλ είναι η ενεργοποίηση όλων των κατοίκων και αποδήµων για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την προβολή της κοινότητας, σκοπό για τον οποίο εργάζεται σκληρά ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύνδεσµος της κοινότητας µε τη συνδροµή και του κοινοτικού συµβουλίου.

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα κεραστούμε από τα περίπτερα που θα στηθούν για προβολή των παραδοσιακών µας προϊόντων, κάνοντας τις αγορές μας ατυτόχρονα από τις παραδοσιακές βιοτεχνίες του χωριού. Ακόμα θα δούμε από πρώτο χέρι τον τρόπο παρασκευής τραχανά, το βούττηµα σιουτζιούκου, την απόσταξη ζιβανίας, την παρασκευή χαλουµιού και αναρής. Θα γευτούμε κουλουράκια µε το έψιµα, καττιµέρκα, χωριάτικο ψωµί, τσαµαρέλλα, µήλα, ρέσι.

Σημείωσε μάλιστα ότι όλα τα προϊόντα θα διατίθενται και προς πώληση.

 

Στις 20 του μήνα ακόμα χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε µε το καλλιτεχνικό πρόγραµµα που θα περιλαµβάνει παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια. Για τους µικρούς φίλους θα υπάρχει παιχνιδότοπος µε φουσκωτό, κλόουν και άλλες εκπλήξεις.

Τα βλέμματα θα προσελκύσει και φέτος η δηµιουργία φάρµας µε ζώα και η επίδειξη παραδοσιακών και σύγχρονων εργαλείων καλλιέργειας.

 

Σκοπός των διοργανωτών του αγροτικού φεστιβάλ είναι να φέρουν νέους και µεγαλύτερους κοντά στην παράδοση κρατώντας τους µακριά από οτιδήποτε γεµίζει την καθηµερινότητά τους µε άγχος και αχρείαστα προβλήµατα. Ιδιαίτερα στις µέρες µας όπου η παγκοσµιοποίηση απειλεί την τόσο ευαίσθητη ιδιαίτερή µας πατρίδα µε ξενόφερτα ήθη και αλλότριες συνήθειες, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν πραγµατική πολιτιστική όαση που πρέπει να αποτελέσει ορόσηµο για όλους όσοι θέλουν να πρωτοστατούν διατηρώντας την παράδοση µας ζωντανή και ακµαία.

"Η νέα γενιά περιµένει από όλους εµάς που αγαπούµε τον τόπο µας να της δείξουµε το σωστό δρόµο. Ας την οδηγήσουµε µε ασφάλεια βαδίζοντας στα χνάρια της παράδοσης…".

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close