Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2015
Για τρίτη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου σας προσκαλεί να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθείτε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση.
Τα παραδοσιακά κτίσματα του χωριού θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Επισκεπτόμενοι λοπόν το χωριό Φικάρδου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, να επισκεφτούμε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα δοκιμάσουμε και θα παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων, κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

Επίσης στον Ληνό θα δούμε πώς έφτιαχναν το κρασί, πώς πατούσαν τα σταφύλια καθώς επίσης και να λάβουμε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα «ποϊνάρκα μας». Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το «Χάρτζιασμα» των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας, θα παρασκευάζεται Ππαλουζές, σουτζούκος, τραχανάς, χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά.

Πιο κάτω θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο που φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και τα διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες.

Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.
Σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες .
Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.
Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Πληροφορίες τηλ. 96894696.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις