Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2015
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λοιπόν διοργανώνει Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση στο χώρο του πανεπιστημίου με ολοήμερα μαθήματα από τις 09:00-17:30.
Η Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση διοργανώνεται σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς όπως το Jazz Education Abroad & Jamey Aebersold Music.
Σε αυτή θα διδάξουν σπουδαίοι καθηγητές από ΗΠΑ, Ευρώπη, Λίβανο και Κύπρο. Είναι ανοικτή για άτομα όλων των ηλικιών, για όλα τα μουσικά όργανα (ακόμα και για βιολί, μαντολίνο, ταμπουρά, μπουζούκι κα) και για όλα τα επίπεδα.
Απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες αρχάριους, ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ επαφή με την μουσική τζαζ, αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις.
Στοχεύει στη δημιουργία μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αυθόρμητα happenings και αυτοσχεδιασμούς. Επιδιώκει, επίσης, να δώσει την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν ενδεχομένως μουσικές συνεργασίες ώστε να καλλιεργηθούν «μουσικές φιλίες».
Με βάση την ακρόαση της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες θα διαχωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται. Το κόστος είναι πάρα πολύ χαμηλό (€125 ή €25/μέρα) επειδή η εκδήλωση επιχορηγείται από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Όποιος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες μπορεί να υποβάλει αίτηση για μια από τις διαθέσιμες υποτροφίες. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην ιστοσελίδα http://music.euc.ac.cy/jazzworkshop/
Αν "ψήθηκες", μάθε πότε θα πραγματοποιηθεί!
Το Cyprus International Jazz Workshop θα διαρκέσει έξι ημέρες. Αρχίζει το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 11:00, και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 23 Ιουλίου με μια αρχική συναυλία στο ανοικτό θεατράκι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 17:00 με τα μαθητικά σύνολα. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η τελική συναυλία με όλους τους διδάσκοντες.

Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.