Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2015
Πρόκειται για μια παραγωγή που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, των Πολιστικών Υπηρεσίών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Ο Χάρης Κούσιος στα 22 μόλις του χρόνια ξεκίνησε να δημιουργεί δικά του χορογραφικά και video-dance έργα, τα οποία έχουν έκτοτε παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Στις δουλειές του εντάσσει ποικίλες μορφές τέχνης, εικαστικές και παραστατικές. Στο νέο του έργο διερευνά την αλληλεπίδραση σώματος, τεχνολογίας και πρωτογενών υλικών.
Μέσα από την ομαδικότητα και την μοναδικότητα τα σώματα ανακαλούν επί σκηνής σχήματα γνώριμα και ίσως ξεχασμένα. Πέντε χορευτές δημιουργούν αρχετυπικές εικόνες, αγγίζουν τις κοινές μνήμες της ανθρωπότητας. Το μυθικό και το ανθρώπινο συνομιλούν στη γλώσσα των θεατρικών συμβάσεων.
Συντελεστές
Χορογραφία: Χάρης Κούσιος/ Δραματουργία: Φωτεινή Μιχελή/ Βοηθός χορογράφου: Μίνα Λαμπροπούλου/ Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλλης/ Μουσική: Χρίστος Κυριακούλλης, Henry Purcell/ Σχεδιασμός φωτισμού: Alexandar Jotovic/ Σχεδιασμός κοστουμιών: AlexanderCara/ Σχεδιασμός προγράμματος /αφίσας: Δημήτρης Πολίτης/ Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μηνά/ Υπεύθυνος παραγωγής: Γιάγκος Χατζηγιάννης.
Χορεύουν: Κώστας Χρυσαφίδης, Μιχαήλ Κριεμπάρδης, Νώντας Δαμόπουλος, Περικλής Σκορδίλης, Ryan Lange
Παράλληλη εκδήλωση
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου, το Σάββατο 30 του μήνα Στέγη Χορού Λευκωσίας (14.30-17.30) θα πραγματοποιηθεί και μια παράλληλη εκδήλωση, ένα 3ωρο σεμινάριο από τον Χάρη Κούσιο, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών. Πληρ. harrykoushos@hotmail.com.
-
Θέατρο ΘΟΚ
26 Μαΐου 2015
Σχετικά

Ένα μαγιάτικο πανηγύρι αγάπης θα στηθεί για καλό σκοπό στην Λευκωσία
Με φαγητό, ποτό, εργαστήρια, παζαράκι και πολλά άλλα

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης για ένα masterclass στην Κύπρο
Καλεσμένος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Το Misfit Sundays επιστρέφει με ένα Car Boot Sale!
Το αγαπημένο κυριακάτικο event της πόλης επιστρέφει με μια ανατρεπτική έκδοση

Κλείνουμε τη σεζόν σε ένα διήμερο second hand wardrobe gala στην Λευκωσία
Με τον πιο στιλάτο και βιώσιμο τρόπο

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη