Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2015
Η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Κύπρο παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση μοντέρνου χορού "O τελευταίος ρυθμός – El último compás", από τη χορευτική ομάδα Proyecto Movimiento της Βενεζουέλας.
Η χορευτική ομάδα μοντέρνου χορού Proyecto Movimiento, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη χορευτική σκηνή της Βενεζουέλας το 1995, με εμπνευστή αυτής της προσπάθειας την Trina Frometa. Η χορογράφος Τrina Frometa έχει εξ' αρχής ως στόχο της να βοηθήσει τη νεολαία της Βενεζουέλας να εκφραστεί δημιουργικά μέσα από το χορό.
Με παραστάσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό (Κούβα, Γερμανία, Αγγλία, Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ) η χορευτική ομάδα Proyecto Movimiento έχει διαγράψει μία πολύ επιτυχημένη πορεία στο χώρο.
Στην Κύπρο θα βρεθεί για τρεις μόνο εμφανίσεις στο πλαίσιο της περιοδείας της για τη συμπλήρωση 25 χρόνων επιτυχημένης πορείας. Νωρίτερα θα εμφανιστεί σε Αγγλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Σουηδία.
Σε όλες τις χώρες θα παρουσιάσει την παράσταση “El último compás - Ο τελευταίος ρυθμός”. Μία παράσταση με πολύ έντονη παρουσία της Βενεζουελάνικης ταυτότητας τόσο στη χορογραφία, όσο και στη μουσική αλλά και την ενδυμασία. Παρουσιάζει ταυτόχρονα το Καράκας του χθες, του σήμερα αλλά και το Καράκας του αύριο, όπως αυτό μοιάζει μέσα από τα δικά τους μάτια.
Στη Λευκωσία θα εμφανιστούν, την Τετάρτη 29 Απριλίου.
-
Κινηματοθέατρο Παλλάς
29 Απριλίου 2015
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του