Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2015
Η έντεχνη Ροκ Σκηνή Στο Πέραμα παρουσιάζει τη Φωτεινή Βελεσιώτου σε μία δίωρη μουσική παράσταση που συγκεντρώνει τραγούδια από τη Σωτηρία Μπέλλου μέχρι τα "Διόδια" και τις "Μέλισσες".
Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι "Μέλισσες" αλλά και το πρόσφατο "Διόδια". Εδώ και χρόνια έχει κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες.
Η ερμηνεία της αγγίζει τον κόσμο μ' έναν τρόπο πρωτοφανή: Δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους, που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.
Στη συναυλία της στη Λεμεσό θα ακούσουμε τραγούδια από όλο το φάσμα της καλής ελληνικής μουσικής, από έντεχνα και λαϊκά μέχρι ρεμπέτικα. Στη συνέχεια της βραδιάς τη μουσική αναλαμβάνει μουσικά η μπάντα της Έντεχνης Ροκ Σκηνής Στο Πέραμα.
Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο

-
Πέραμα
30 Απριλίου 2015
Σχετικά
Από τον Χέντελ στον Ρουμί: Μια μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης στη Λευκωσία
Η μεσόφωνος Anousha Nazari και ο κιθαρίστας Antoine Morinière συνδέουν την ευρωπαϊκή παλαιά μουσική με την περσική παράδοση, σε ένα ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, στις 19 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory.
Μια πόλη, μια σκηνή, κοινό όραμα: η NAKADIA στο NOX στην Πάφο
Η συμμετοχή της στο NOX φέρνει αυτή τη διεθνή εμπειρία κοντά στους καλλιτέχνες και τις κοινότητες που αναπτύσσουν την τοπική σκηνή
Ο βραβευμένος πιανίστας Pavle Krstic για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος τον υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Χιναστέρα, ντε Σεβεράκ και Στραβίνσκι.
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Το πιο πολυσυζητημένο bar του χειμώνα επιστρέφει στη Λευκωσία
To μαγαζί που περιμέναμε πώς και πώς ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback στη νυχτερινή πρωτεύουσα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.
Ζορμπαλά, Σαΐα και Διονυσίου σε τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι
Η «Διάσταση» παρουσιάζει τις «9 Μουσικές Εικόνες» σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, με μουσική επιμέλεια Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Το Quatuor Diotima γιορτάζει 30 χρόνια και επιστρέφει στη Λευκωσία
Το διακεκριμένο γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων συναντά ξανά το κυπριακό κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Μπραμς, Μπετόβεν και Γιώργου Απέργη.
Ο Maurizio Mastrini παρουσιάζει το CAPELLI στο Κυπριακό Οινομουσείο
Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης ερμηνεύει δικά του έργα στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου Commandaria Orchestra & Friends.
Η Camille έρχεται πρώτη φορά στην Κύπρο με μια «ερωτική επιστολή» γεμάτη τραγούδια
Από τη Sinéad O’Connor και τον David Bowie μέχρι τον Nick Cave, η Ιρλανδή περφόρμερ μεταμορφώνει αγαπημένα τραγούδια σε προσωπικές ιστορίες στο «Loveletter».
Bending Time: Η Λευκωσία γίνεται μουσική και εικόνα σε μια παράσταση που «κάμπτει» τον χρόνο
Οι Copper Curios και η εικαστικός Αυγή Σταύρου συναντιούνται στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, συνδυάζοντας ακουστικά όργανα, ηλεκτρονικούς ήχους και εικόνες που δημιουργούνται ζωντανά.