Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2015
Πλησιάζοντας στο τέλος του προγράμματος "Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου", το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών “Μίτος” ανακοινώνει τη διοργάνωση Καταληκτικού Συμποσίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα συμπεράσματα του προγράμματος.
Το Συμπόσιο θα γίνει στις 25 και 26 Απριλίου, 2015 στη Λεμεσό και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, περιηγήσεις και εκθέσεις. Συμμετέχουν οργανώσεις, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σερβία, το Ισραήλ και την Κύπρο που θα επιχειρήσουν να θέσουν ερωτήματα για το ρόλο των Τεχνών σε θέματα ταυτότητας, διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων. Από την Κύπρο συμμετέχουν μέλη της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο, 25 Απριλίου (ανοιχτές προς το κοινό)
10.00-14.30 - Κατά τη διάρκεια του Καταληκτικού Συμποσίου, που θα συνεδριάσει στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων οργανισμών θα παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν στα πλαίσια του προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» και θα επιχειρήσουν να θέσουν ερωτήματα για το ρόλο των Τεχνών σε θέματα ταυτότητας, διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων.
Παρουσιάζουν: Pawel Passini, καλλιτεχνικός διευθυντής του neTTheatre (Centrum Kultury w Lublinie) από την Πολωνία, ο Fabio Tolledi, καλλιτεχνικός διευθυντής του Astragali Teatro (Eufonia) από την Ιταλία, o Λούκας Βαλέφσκι και οι συντονιστές του προγράμματος Έλενα Αγαθοκλέους και Διομήδης Κουφτερός από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών “Μίτος” και η Dijana Milosevic, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dah Teatar από τη Σερβία.
Τις συζητήσεις θα συντονίζει ο Δρ. Σταύρος Σταύρου Καραγιάννη. Γλώσσα: Αγγλική. Είσοδος ελεύθερη.
19.00 - Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ “Songs of My Neighbours”. Παραγωγή: “Μίτος” (CY, 2015). Διάρκεια: 35΄περίπου. Διάλογοι: Πολωνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ελληνικά, Τουρκικά (με Αγγλικούς υπότιτλους).
19.45 - Προβολή ντοκιμαντέρ “Acting Together on the World Stage”. Παραγωγή: Peace Building and the Arts, Brandeis University (USA, 2013). Διάρκεια: 53’. Διάλογοι: Αγγλικά, Ισπανικά (με Αγγλικούς υποτίτλους).
Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Dr. Lee Perlman, ερευνητής στο Ειρηνευτικό Κέντρο Tami Steinmetz του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ.
21.00 - Ζωντανή μουσική και παρουσιάσεις.
Παλιό Ξυδάδικο, οδός Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή, 26 Απριλίου (ανοιχτές στους συμμετέχοντες του Συμποσίου)
11.00 - Περιήγηση στην Τουρκοκυπριακή συνοικία.
12.00 - Έκθεση φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου Αγ. Αντωνίου με τίτλο "Η γειτονιά μου".
13.30 - Γεύμα με ζωντανή παραδοσιακή κυπριακή μουσική με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο: 99985232 & songsofmyneighbours.eu/ mitos.org.cy.
Facebook: http://tinyurl.com/l4c7tcp
Twitter: @SongsOfMyNeighb
Σχετικά
Από τον Χέντελ στον Ρουμί: Μια μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης στη Λευκωσία
Η μεσόφωνος Anousha Nazari και ο κιθαρίστας Antoine Morinière συνδέουν την ευρωπαϊκή παλαιά μουσική με την περσική παράδοση, σε ένα ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, στις 19 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory.
Μια πόλη, μια σκηνή, κοινό όραμα: η NAKADIA στο NOX στην Πάφο
Η συμμετοχή της στο NOX φέρνει αυτή τη διεθνή εμπειρία κοντά στους καλλιτέχνες και τις κοινότητες που αναπτύσσουν την τοπική σκηνή
Ο βραβευμένος πιανίστας Pavle Krstic για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος τον υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Χιναστέρα, ντε Σεβεράκ και Στραβίνσκι.
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Το πιο πολυσυζητημένο bar του χειμώνα επιστρέφει στη Λευκωσία
To μαγαζί που περιμέναμε πώς και πώς ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback στη νυχτερινή πρωτεύουσα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.
Ζορμπαλά, Σαΐα και Διονυσίου σε τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι
Η «Διάσταση» παρουσιάζει τις «9 Μουσικές Εικόνες» σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, με μουσική επιμέλεια Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Το Quatuor Diotima γιορτάζει 30 χρόνια και επιστρέφει στη Λευκωσία
Το διακεκριμένο γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων συναντά ξανά το κυπριακό κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Μπραμς, Μπετόβεν και Γιώργου Απέργη.
Ο Maurizio Mastrini παρουσιάζει το CAPELLI στο Κυπριακό Οινομουσείο
Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης ερμηνεύει δικά του έργα στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου Commandaria Orchestra & Friends.
Η Camille έρχεται πρώτη φορά στην Κύπρο με μια «ερωτική επιστολή» γεμάτη τραγούδια
Από τη Sinéad O’Connor και τον David Bowie μέχρι τον Nick Cave, η Ιρλανδή περφόρμερ μεταμορφώνει αγαπημένα τραγούδια σε προσωπικές ιστορίες στο «Loveletter».
Bending Time: Η Λευκωσία γίνεται μουσική και εικόνα σε μια παράσταση που «κάμπτει» τον χρόνο
Οι Copper Curios και η εικαστικός Αυγή Σταύρου συναντιούνται στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, συνδυάζοντας ακουστικά όργανα, ηλεκτρονικούς ήχους και εικόνες που δημιουργούνται ζωντανά.