Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2015
Το διήμερο αυτό εργαστήρι απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε όλους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για το δύσκολο και πολλές φορές περίπλοκο είδος που ονομάζουμε "φωτογραφία πορτρέτου". Θα καλυφθούν θέματα όπως μελέτη του πορτρέτου από διάσημους φωτογράφους, βασικός εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού και ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη φωτογράφηση και να ακούσουν συμβουλές για βελτίωση των δικών τους φωτογραφιών. To εργαστήρι θα διδάξει ο Στέλιος Κλεάνθους, επαγγελματίας φωτογράφος.
Προαπαιτούμενα: Οι συμμετέχοντες είναι καλό να διαθέτουν φωτογραφική DSLR, external flash και βασικό φακό.
Τιμή: 40 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνονται σνακς το Σάββατο).
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, και η συμμετοχή θα προπληρώνεται.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14/4/2015 στα email dor70@cytanet.com.cy και stelioskk@hotmail.com.
Περισσότερες πληροφορίες στα κινητά 99435754 και 99684838.
Αναλυτικό Πρόγραμμα
Σάββατο 18/4/2015
10.30-11.00: Προσέλευση – εγγραφή
11.00-12.00: Εισαγωγή. Αναφορά και ανάλυση στα πορτραίτα από διάσημους φωτογράφους
12.00-13.00: Εξοπλισμός σε φακούς, φωτισμός και εύκολα προσβάσιμα υλικά.
13.00-14.00: Διάλειμμα. Θα προσφέρονται σνακ στο χώρο.
14.00-15.00: Φυσικός και τεχνητός φωτισμός με τα μέσα που διαθέτουμε.
15.00-16.00: Πρακτική εξάσκηση. Οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν και όσοι θέλουν φωτογραφίζονται.
Κυριακή 19/4/2015
11.0012.00: Ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών.
12.00-14.00: Συμβουλές για βελτίωση φωτογραφιών που μπορούν να φέρουν μαζί τους οι συμμετέχοντες, είτε από το μάθημα της προηγούμενης μέρας, είτε και παλιότερες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεμά Ξάνθης 3, ένα χώρο στην καρδιά του παλιού Καϊμακλιού, πολύ κοντά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.
Εκεί διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις, παρουσιάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Υπάρχει επίσης χώρος για διεξαγωγή ιδιαιτέρων μαθημάτων αλλά και διαλέξεων. Ευελπιστούμε να δώσουμε μια νέα πρόταση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής αλλά και της Λευκωσίας γενικότερα. Ο χώρος είναι διαθέσιμος για υπενοικίαση για διαφόρων ειδών δραστηριότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.facebook\steliophotography
www.facebook\cynemax3
Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.