Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2015
Κάποια παιδιά είναι από τη φύση τους ανθεκτικά μια και η ιδιοσυγκρασία τους τα βοηθά να είναι γνωστικά και ψυχολογικά πιο δυναμικά. Αυτά τα παιδιά είναι εύκολο να τα εντοπίσουμε. Μπορούν εύκολα να επανέλθουν μετά από μια αναποδιά ή μια απογοήτευση.
Παρόλα αυτά, δεν έχουν όλα τα παιδιά αυτή την έμφυτη ανθεκτικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι τα ερευνητικά ευρήματα μας δείχνουν ότι η ανθεκτικότητα είναι μια δεξιότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γονείς είναι ανθεκτικοί αλλά και όταν ακολουθούν τις κατάλληλες τακτικές κατά την ανατροφή των παιδιών τους.
Εξ ου και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στo πλαίσιo του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» κατόπιν αιτήματος του συνδέσμου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου ΑΒ’ και σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!», με σκοπό να μάθουν οι γονείς πώς να τα βοηθήσουν στο να γίνουν πιο δυναμικά και με θάρρος.
Συγκεκριμένα στόχος της ομιλίας είναι να παρουσιαστεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες τακτικές ανατροφής.
Ομιλήτριες στη διάλεξη θα είναι η Άντρη Αναστασίου, Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος και η Μαρία Κατσιάρη, Εκπαιδευόμενη Σχολική Ψυχολόγος-Πανεπηστήμιο Λευκωσίας.
Πέμπτη, 2 Απριλίου, Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου ΑΒ’, Λευκωσία, 18:30-20:00. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 22797864, 22797870 & polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy.
Η συμμετοχή στη διαλεξη είναι δωρεάν.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις