Things to Do , Εκδηλώσεις

Γιατί ένα έξυπνο παιδί κάποιες φορές δεν αποδίδει;

Ο Λογοθεραπευτής Απόστολος Αμπράζης ενημερώνει τους γονείς

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2015

Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων λόγου/ομιλίας: γιατί ένα έξυπνο παιδί κάποιες φορές δεν αποδίδει στην τάξη;" αυτός είναι ο τίτλος της ομιλίας του Λογοθεραπευτή Απόστολου Αμπράζη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου στο Πρακτορείο (Νικηταρά 19, Λευκωσία).

 

Ο κ. Απράζης, με πολυετή κλινική εμπειρία σε θέματα διάγνωσης και αποκατάστασης προβλημάτων λόγου/ομιλίας και μαθησιακών δυσκολιών, θα ενημερώσει τους γονείς για τη σωστή ανάπτυξη της ομιλίας των παιδιών και τη διάγνωση των προβλημάτων τους. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους γονείς με ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα:

  • Γιατί είναι λάθος να λέμε “μικρό είναι, θα μιλήσει αργότερα”;
  • Πως γίνεται μια καλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό; Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να παρουσιάσει στο μέλλον μαθησιακές δυσκολίες;
  • Ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ένα παιδί παρουσιάζει μαθησιακές δυσκολίες; Πως μπορούμε να το βοηθήσουμε;
  • Πρακτικές συμβουλές για σωστή διαχείριση τρόπου μελέτης και κατανόησης των προβλημάτων του παιδιού σχολικής ηλικίας.

 

Προσκαλούνται όλοι οι γονείς παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην ενημερωτική συνάντηση γιατί οι κατάλληλα ενημερωμένοι γονείς εντοπίζουν τη δυσκολία του παιδιού έγκαιρα και με τη βοήθεια των ειδικών μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

 

Ο Απόστολος Αμπράζης είναι λογοθεραπευτής/ειδικός παιδαγωγός με εμπειρία στο χώρο. Κατέχει  ΒΑ και MA στις επικοινωνιακές αναπτυξιακές διαταραχές από το πανεπιστήμιο "St. Kliment Ochritski" της Σόφιας. Κατά τη διάρκεια της 10χρονης πορείας του εργάστηκε με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για την αντιμετώπιση διαταραχών λόγου/ομιλίας και για τη μεγιστοποίηση της μαθησιακής τους ικανότητας σε κέντρα και κλινικές λογοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνος του τμήματος λογοθεραπείας στο “Κέντρο Λόγου και Ομιλίας” στην Καρδίτσα. Μέσα από την εμπειρία του και την συνεργασία του με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές κ.ά. έχει εξελίξει τις μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών στη ροή της ομιλίας, των μαθησιακών δυσκολιών και της διαταραχής της ελλειμματικής προσοχής -υπερκινητικότητας, διότι πιστεύει ακράδαντα ότι «αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» (Maria Montessori).

 

Πληροφορίες, τηλέφωνο 96253878.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close