Things to Do , Εκδηλώσεις

Διεθνής Ημέρα Round Table η 14η Μαρτίου [πάρτι και στη Λευκωσία]

Διεθνής ΗμέραRoundTable:Εκεί που συναντάς παλιούς φίλους για πρώτη φορά!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2015

Η 14η Μαρτίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως και από χιλιάδες μέλη, ως η Διεθνής Μέρα Round Table. Ειδικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλες τις χώρες-μέλη και το Round Table Κύπρου δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Για το τι είναι το Round Table, ποιοι οι σκοποί και δράσεις του, ο πρόεδρος της λέσχης Round Table 1 Λευκωσίας Λεόντιος Τσέλεπος μας λέει τα ακόλουθα:
Τι είναι το Round Table;
Αποτελείται από λέσχες νέων επαγγελματιών ηλικίας 18-45 ετών από όλο τον κόσμο, που έχουν σαν σκοπό τους την εθελοντική προσφορά προς την κοινωνία, αλλά και την καλλιέργεια των ύψιστων επαγγελματικών ιδεωδών. Πρόκειται για λέσχες επαγγελματικής δικτύωσης, συνυφασμένες με κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Το Round Table γεννήθηκε στην Αγγλία με πρωτοβουλία του Louis Marchesi και η πρώτη λέσχη ιδρύθηκε στην πόλη Norwich το 1927. Από τότε, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Το Round Table υπερηφανεύεται για τις ευκαιρίες που δίνει στα μέλη του να χαρούν τη ζωή αλλά και να στηρίξουν το συνάνθρωπο τους. Τα μέλη του υπερηφανεύονται ότι ανήκουν σε κάτι ξεχωριστό, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να βρει κάποιος στις μέρες μας, ένα χώρο όπου «συναντάς παλιούς φίλους για πρώτη φορά!»

 

Βασικές Αξίες και Σκοποί του Round Table:
Βασικές αξίες του Round Table είναι η ισότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη και ο επαγγελματισμός. Το όραμα πίσω από το Round Table ήταν η δημιουργία μιας λέσχης για να βοηθά νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητές τους.

 

Οι σκοποί του Round Table εφαρμόζονται από όλες τις λέσχες παγκοσμίως και επικεντρώνονται στην επαγγελματική και κοινωνική δικτύωση και συνεργασία, στην καλλιέργεια των ηθών και ιδεωδών, στην προσωπική ανάπτυξη των μελών, στην κοινωνική προσφορά και στη φιλανθρωπία. Το σύνθημα του Round Table είναι το “ADOPTADAPTIMPROVE”, δηλαδή, «ΥΙΟΘΕΤΩ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ, ΒΕΛΤΙΩΝΩ» και το οποίο ισχύει και ακολουθείται από το 1927!

 

37 Χρόνια Round Table Κύπρου!
Το Round Table Κύπρου ιδρύθηκε το 1978 και φέτος κλείνει 37 χρόνια ζωής, ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς. Το έργο που έχει επιτελέσει από την ημέρα ίδρυσης του είναι τεράστιο τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο: από τη φιλοξενία διεθνών συνεδριών/εκδηλώσεων του Round Table International στην Κύπρο, μέχρι τη συλλογή οικονομικής και άλλης βοηθείας σε διάφορες χώρες του κόσμου που είχαν ανάγκη. Το Round Table Κύπρου έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις το 2003 και το 2012 (Best Association of Europe-Mediterranean-America Region), έχει υπηρετήσει σε καίριες θέσεις του Συμβουλίου του Round Table International (περιλαμβανομένου και αυτή του Προέδρου) και έχει συμβάλει τα μέγιστα στη προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό αλλά και στην κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπία στην Κύπρο. Κύριο έργο του είναι η ίδρυση και συμμετοχή στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής με τη λειτουργία των κινητών μονάδων ΜΕΝΤΩΡ (εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές για πρόληψη κατά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών). Σήμερα υπάρχουν 7 ενεργές λέσχες στην Κύπρο με περίπου 120 μέλη - Tablers.

 

Round Table 1 Λευκωσίας: Το Round Table 1 Λευκωσίας είναι συνομήλικο του Round Table Κύπρου, αφού επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1978. Αποτελείται από 30 μέλη και οι βασικοί άξονες προσφοράς του περιλαμβάνουν υποστήριξη του κύριου έργου του Round Table Κύπρου, του Κέντρου Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών «Ανεμώνη» ενώ είναι η μοναδική λέσχη Round Table στην Ευρώπη που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας και συμμετέχει στις δραστηριότητές της.

 

Τα τελευταία χρόνια, το Round Table 1 υποστηρίζει ως συνιδρυτικό μέλος το  Σύνδεσμο «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς - Round Table». Πρόκειται για νέο σύνδεσμο που εστιάζει στις παιδικές ασθένειες του ήπατος. Πρωταρχικοί στόχοι του συνδέσμου είναι η ποικιλόμορφη υποστήριξη των οικογενειών με ασθενείς, η ενημέρωση των πασχόντων αλλά και του ευρύτερου κοινού και η ευαισθητοποίηση του ιατρικού κλάδου.

 

Τέλος, το Round Table 1 υποστηρίζει και προωθεί την παγκόσμια πρωτοβουλία MOVEMBER, που αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και αποτέλεσε τον πρωτεργάτη της καμπάνιας Moustaches with a Cause 2014 και Movember Cyprus 2015 ενώ υποστηρίζει το Europa Uomo Cyprus.

Εορτασμοί για τη διεθνή μέρα Round Table:
Στο πλαίσιο των εορτασμών της διεθνούς μέρας Round Table, έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις: (α) Αιμοδοσία στο Ιατρικό Κέντρο Έγκωμης την Παρασκευή 13/3/2015 από τις 4μμ – 6.30μμ. και (β) εκδήλωση με τίτλο «Eurovision Party» το Σάββατο 14/3/2015 στις 9μμ στο Occhio - Residence στη Λευκωσία με σκοπό τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων προς όφελος του Συνδέσμου «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς – Round Table».

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Round Table 1 Λευκωσίας (www.rt1nicosia.org) και στο facebook στο Round Table 1 Cyprus.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close