10 March 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

Η διαφορά μίας (ακόμη) γυναίκας...

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2015

Πώς μπορεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να κάνει τη διαφορά; Οι επιλογές και οι πράξεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς έχουν σημασία. Ένας- ένας, μία - μία μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή... Αυτά και πολλά άλλα συζητάμε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) με τίτλο, «Η διαφορά μίας (ακόμη) γυναίκας».

Κύρια ομιλήτρια η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Αλεξία Παναγιώτου. Η Αλεξία Παναγιώτου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμπλήρωσε τις βασικές της σπουδές στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, από το οποίο κατέχει επίσης και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοικητική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακός απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου Harvard, γνωστή ως Kennedy School of Government, ενώ το διδακτορικό της, επίσης από το Πανεπιστήμιο Harvard, επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτισμικής ψυχολογίας.

Η κα. Παναγιώτου έχει παράλληλα εκτενή ακτιβιστική δράση στον μη-κυβερνητικό τομέα, ειδικά σε θέματα φύλου και ισότητας, και έχει εργαστεί σε ΜΚΟ τόσο στην Κύπρο όσο και στις ΗΠΑ. Η κα. Παναγιώτου διετέλεσε ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα φύλου, εργασίας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ σε αυτά τα πλαίσια έχει συγγράψει αρκετές μελέτες για την Κύπρο για θέματα όπως, το χάσμα μισθοδοσίας, την πρόσβαση των γυναικών σε θέσεις διοικητικής εξουσίας, το ισοζύγιο επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την επανένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, και άλλα συναφή θέματα. Τα τελευταία χρόνια έχει διοριστεί ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα απασχόλησης και εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Κοινής Μάθησης για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Απασχόλησης (Mutual Learning Programme of the European Employment Strategy).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό. Επιχορηγείται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ώρα: 18.00. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 99344634.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close