Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2015
Το Grammar School Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Δευτέρας οργάνωσε και φέτος με τεράστια επιτυχία την 3η Ημερίδα Λογοτεχνίας με θέμα "Ποιητές και Παραμυθάδες συνομιλούν με την εικαστική τέχνη". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 από τις 08.00-13.00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη συμμετοχή μαθητών των επτατάξεων Ιδιωτικών Σχολείων της Κύπρου και Δημοσίων Γυμνασίων και Λυκείων της επαρχίας Λευκωσίας. Την έναρξη των εργασιών τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 450 μαθητές από 41 σχολεία. Η Ημερίδα περιλάμβανε την Τελετή Απονομής Βραβείων του 8ου Διαγωνισμού Ποίησης και Παραμυθιού, ομιλία από την επιφανή Ελληνίδα ποιήτρια και ζωγράφο Παυλίνα Παμπούδη και λειτούργησαν 6 βιωματικά εργαστήρια ποίησης και παραμυθιού.
Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες έγινε η 8η Τελετή Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ποίησης και Παραμυθιού. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Grammar School Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Ο διαγωνισμός ήταν εμπνευσμένος από το έργο του Κύπριου ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή "Ο Κόσμος της Κύπρου", το οποίο εκτίθεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Μέρος της Ορχήστρας του Grammar School Λευκωσίας παρουσίασε μελοποιημένη ποίηση.
Στη συνέχεια 24 διακεκριμένοι Κύπριοι ποιητές και παραμυθάδες μαζί με την κ. Παμπούδη συνομίλησαν και καθοδήγησαν τους μαθητές μέσα από διάφορα εργαστήρια γραφής, ποίησης και παραμυθιού. Τα συμπεράσματα των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν στο τέλος της ημέρας.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις το Grammar School Λευκωσίας έχει ως στόχο να προωθήσει τον πολιτισμό στην εκπαίδευση ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας συγχρόνως τους μελλοντικούς ποιητές και συγγραφείς της χώρας μας.
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα