Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015
Ο συναρπαστικός τενόρος Vittorio Grigolo αναλαμβάνει το ρόλο του βασανισμένου ποιητή και ακούσιου τυχοδιώκτη που δίνεται στον τίτλο της αριστουργηματικής όπερας του Offenbach, στην ξέφρενη, γεμάτη στροβιλισμούς παραγωγή της ΜΕΤ. Οι Hibla Gerzmava, Erin Morley και Christine Rice ερμηνεύουν τις τρεις ηρωίδες –που η καθεμιά τους είναι μια εξιδανικευμένη ενσάρκωση της λαχτάρας του Χόφμαν. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει τους ρόλους των Τεσσάρων Κακών και ο Yves Abel διευθύνει την εξαίσια μουσική.
Τα Παραμύθια του Χόφμαν (Les Contes d'Hoffmann) είναι όπερα του Γάλλου συνθέτη Jacques Offenbach σε λιμπρέτο του Jules Barbier. Ο επώνυμος ρόλος του Χόφμαν είναι εμπνευσμένος από πραγματικό πρόσωπο, τον συγγραφέα Ερνστ Χόφμαν, του οποίου πέντε φανταστικές ιστορίες αποτέλεσαν τη βάση του λιμπρέτου. Η όπερα έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 1881, λίγους μήνες μετά το θάνατο του συνθέτη, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι πολύ δημοφιλής.
Το έργο γραμμένο στην όγδοη δεκαετία του 19ου αιώνα, είναι ένα καλειδοσκόπιο του έρωτα. Οι φορείς του, θύτες και θύματα, περνούν από καλντερίμια πάθους, ρομαντισμού, φαιδρότητας, τυφλότητας, ευρηματικότητας, προδοσίας, ελαφρότητας κι… αίματος. Και τι δεν έχει το έργο του Jacques Offenbach που εξιστορεί τα πάθη κάποιου που διηγείται με τη σειρά του τις δικές ιστορίες! Ένας παραμυθάς εξιστορεί έναν παραμυθά! Ένα από τα πιο όμορφα ευρήματα του. Όπως κι η ανάγκη του παραμυθά να τα ζήσει σαν πραγματικότητα… (αυτό βέβαια δεν είναι εύρημα του Όφενμπαχ, αλλά του ίδιου του Χόφμαν, πρόσωπο πραγματικό και συγγραφέα ιστοριών, μιας εκ των οποίων ηταν κι …ο πρωταγωνιστής της!
Σκηνοθεσία: Bartlett Sher, σκηνικά: Michael Yeargan, κοστούμια: Catherine Zuber. Φωτισμοί: James F. Ingalls, χορογραφία: Dou Dou Huang.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
-
Θέατρο Ριάλτο
31 Ιανουαρίου 2015
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.