Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015
Από μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας θα γεμίσει την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και για δύο ώρες το Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση "Μεσογειακή διατροφή. Επιστροφή στην παράδοση".
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bone Vivo, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη, με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα γίνει από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη Μεσογειακή Διατροφή και θα μαγειρέψουν παρέα με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή μαγειρικής Ευτύχιο Μπλέτσα.
Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές στα σχολεία τους, με θέμα "Μεσογειακή Διατροφή, επιστροφή στην παράδοση" και στο οποίο δίδαξαν διαιτολόγοι - διατροφολόγοι.
Ο στόχος του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω παιχνιδιών και διαδραστικών παρεμβάσεων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα, να μάθουν για τη μεσογειακή πυραμίδα και να εφαρμόσουν στην πράξη τη λειτουργία της μεσογειακής διατροφής.
Μερικά από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι το Δημοτικό Σχολείο του Καϊμακλιού, των Αγίων Ομολογητών, της Έγκωμης, του Λυκαβητού, του Αγίου Ανδρέα, καθώς και άλλα σχολεία της Λευκωσίας.
Την εκδήλωση στο Προεδρικό θα προσφωνήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς θα μιλήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιώργος Άππιος. Επίσης, εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Bone Vivo που ανέλαβε την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα απευθύνει χαιρετισμό η συντονίστρια του προγράμματος Κλινική Διαιτολόγος κα Ελίζα Μαρκίδου.
Στην εκδήλωση μπορείς να παρευρεθείς κι εσύ, αρκεί να δηλώσεις συμμετοχή! Πληρ. 99686486.
Σχετικά
Το (λευκωσιάτικο) Τοπούι παρουσιάζει το πρώτο του Χριστουγεννιάτικο Χωριό!
Μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους — και μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργούς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες να συμμετάσχουν!
Φιλανθρωπικό FASHION SHOW Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού
Μια λαμπερή βραδιά μόδας και προσφοράς
Το Καϋμάκκιν γιορτάζει τα 10χρονά του με ένα 10ήμερο εκδηλώσεων
Σημείωσε τις ημερομηνίες και περίμενε τις λεπτομέρειες!
14 όμορφες ιδέες για μια αξέχαστη εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναυλίες και γευστικές εμπειρίες μέχρι φεστιβάλ και περιπάτους στη φύση ό,τι κι αν αγαπάς, η Κύπρος έχει κάτι ξεχωριστό για σένα αυτή την εβδομάδα
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις