Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2014
Φαίνεται πως η περιοχή Αγ. Ανδρέου στο κέντρο της Λεμεσού αποκτά πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Εξάλλου από εκεί ξεκίνησε η νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης και εξαπλώθηκε στις οδούς Ανεξαρτησίας, Σαριπόλου, Ζικ Ζακ, στην περιοχή του κάστρου κ.λπ. Επίσης στην περιοχή αναμένονται και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες αφίξεις. Ας ξεκινήσουμε όμως με το νέο χώρο που λειτούργησε στην Αγ. Ανδρέου, που αποτελεί συνάμα και γενικότερα ένα νέο concept για την πόλη της Λεμεσού. Αρκετές κουζίνες υπάρχουν και στηρίζουμε σε αυτό τον τόπο, όμως μια 100% αυθεντική ελληνική κουζίνα δεν υπήρχε. Γεγονός που ήρθε να αλλάξει ‘Η Αυλή του Βασιλέα’, ένα νέο εστιατόριο, μια πραγματικά ελληνική ταβέρνα. Γιατί όμως αυλή; Γιατί εκτός από τον όμορφο εσωτερικό χώρο που διαθέτει, με το ελληνικό στοιχείο και το μπλε και το λευκό να κυριαρχούν, υπάρχει πίσω μια μεγάλη όμορφη αυλή στην οποία τρως σαν ‘βασιλιάς’ και απολαμβάνεις και το live cooking. Όσον αφορά όμως στο φαγητό αλλά και την εξυπηρέτηση, μια λέξη έχω μόνο να πω: Columbia! Ναι, το μαγαζί ανήκει στη γνωστή εταιρεία εστιατορίων και ξενοδοχείων Columbia. Με την ελληνική χαλαρή μουσικούλα για background απολαύσαμε –και συστήνουμε ανεπιφύλακτα– τον αυθεντικό ελληνικό μεζέ του μαγαζιού. Σε τιμές μάλιστα που εντυπωσιάζουν. Με 20 ευρώ το άτομο απολαμβάνεις μεζέ που αποτελείται από 20 περίπου ελληνικότατα πιάτα. Ενώ αυτό που έκανε τη βραδιά μας από την αρχή πολύ όμορφη είναι το ποτηράκι ελληνικό ουζάκι ή τσίπουρο συνοδευμένο από ένα πιάτο με λεπτοκομμένα κολοκυθάκια τηγανητά που σου προσφέρουν από το μαγαζί με το που θα κάτσεις στο τραπέζι. Μετά έρχεται η δροσερή ελληνική σαλατούλα και οι σπιτικές ελληνικές αλοιφές όπως τζατζίκι, παντζαροσαλάτα, φάβα και τυροκαυτερή, που πραγματικά εντυπωσίαζουν με τη γεύση τους, και φυσικά η ζεστή ελληνική πιτούλα ή ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη. Ακολούθως συνεχίζεις με τα ζεστά ορεκτικά, τη νοστιμότατη γραβιέρα με μέλι και σύκο, την ψητή μελιτζάνα με φέτα, τα βραστά λαχανικά, τις πιπεριές κέρατο γεμιστές με κατσικίσιο τυρί. Και μετά από όλα αυτά πρέπει να αφήσεις κενό γιατί θα ακολουθήσουν τα κυρίως πιάτα τα οποία θα σε ξετρελάνουν. Εμείς λατρέψαμε τα νοστιμότατα σουτζουκάκια σμυρναίικα τα οποία ήταν τόσο μυρωδάτα σε μπαχαρικά και τόσο έντονα σε γεύση που νομίζω έκλεψαν την παράσταση. Επίσης ακολούθησε το πολύ γευστικό σπετζοφάι. Αν είσαι λάτρης του κρέατος σχάρας στο τέλος σε περιμένει μια πιατέλα με mixed grill, η οποία αποτελείται από τρυφερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό σουβλάκι και αρνίσια παϊδάκια! Στο τέλος με τόσο φαγητό τι καλύτερο από διάφορα φρέσκα δροσερά φρουτάκια εποχής και σπιτικά γλυκά σιροπιαστά! Στο κομμάτι του ποτού εκτός από ελληνικό ουζάκι, το φαγητό μπορείς να το συνοδεύσεις φυσικά με ψαγμένο ελληνικό ή κυπριακό κρασί αφού πίσω από το wine list βρίσκεται ο sommelier του Columbia Plaza Γιώργος Λουκάκης, ο οποίος θα σου σερβίρει ετικέτες των κρασιών από τον ελληνικό αλλά και κυπριακό οινικό κόσμο.
(25352121) Αγ. Ανδρέου 239, Λεμεσός. Δ.-Κ 19.00-24.00. (Κ μεσημέρι ανοικτό).
Σχετικά

Αποσύρεται αλεσμένος δυόσμος από την κυπριακή αγορά (pics)
Αναφέρουν πως ενδέχεται κάποια ποσότητα της πιο πάνω παρτίδας του προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών

Μάθαμε πότε ανοίγει η νέα, ντιζαϊνάτη ταβέρνα της Λευκωσίας
Ένας καινούργιος χώρος εστίασης στην καρδιά της πόλης που θα συζητηθεί

Ο γαστρονομικός χάρτης της πρωτεύουσας αποκτά Ιταλική καλοκαιρινή αύρα: Δοκιμάσαμε το νέο εντυπωσιακό μενού του Crosta Nostra!
Ανάλαφρες γεύσεις, εποχιακά υλικά σε ευφάνταστες δημιουργίες, συνθέτουν την καλοκαιρινή πρόταση του ιταλικού εστιατορίου, Crosta Nostra.

Οδηγός Πόλη Χρυσοχούς-Λατσί: Τα καλύτερα 17 στέκια για να κλείσεις τραπέζι
Από παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες μέχρι κρυφές γαστρονομικές γωνιές — ο απόλυτος οδηγός για φαγητό με άποψη στην περιοχή

Η ταβέρνα 7 Λινοί στο χωριό Καπηλειό είναι ο παράδεισος των steak, της πίτσας και των μεζέδων
Η ταβέρνα 7 Λινοί στο χωριό Καπηλειό των 30 κατοίκων αποτελεί το απόλυτο φετίχ ενός ψαγμένου κρεατοφάγου

Pralina Experience: Γευστική απόδραση στο κέντρο της Λευκωσίας
Καλοκαίρι στην πόλη; Κι όμως, μπορεί να γίνει υπέροχο, αρκεί να ξέρεις πού να πας!
Οι Κυριακές γίνονται πιο όμορφες στο Jamie Oliver Kitchen Λεμεσού
Γιατί κάθε Κυριακή αξίζει να είναι ξεχωριστή.

Inamo & Ahinos: Δύο πεντανόστιμα εστιατόρια στην ίδια μαγευτική βεράντα
Τα γευστικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις μέσα από τα δύο εστιατόρια του Πρωταρά

Είναι ο Απόλλωνας (Καδής) ο θεός του omakase στην Κύπρο;
Σε ένα κρυμμένο διαμάντι στο κέντρο της πόλης θα απολαύσεις την απόλυτη εμπειρία omakase, με ιαπωνική αισθητική, τελετουργία και φινέτσα!

Royal Ris: 50 χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα εστιατόριο που συνδυάζει με επιτυχία και αρμονία τη μεξικάνικη με τη μεσογειακή κουζίνα, σε έναν υπέροχο χώρο με θέα τη θάλασσα

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος υπογράφει το νέο μενού ενός (ακόμα) εστιατορίου στο νησί
Νέο εμπλουτισμένο μενού από το εστιατόριο Artima!

7 στάσεις για μπριζόλα, σε μαγαζιά που απευθύνονται σε σοβαρούς κρεατοφάγους
Η ιερή τέχνη της μπριζόλας σε 7 ψαγμένα μαγαζιά στην Κύπρο που την υμνούν