6-8 December 2014
Top Stories , Arts & Culture

6ο Φεστιβάλ Χορού & Παραστατικών Τεχνών NO_ BODY

Πραγματοποείται στο πλαίσιο του Pediaios Dance Festival, στις 6-8 Δεκεμβρίου, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2014

To φεστιβάλ No Body μπαίνει στον έκτο του χρόνο το 2014. Όταν ξεκίνησε το 2009 καμιά πλατφόρμα σύγχρονου χορού και παραστατικών τεχνών δεν υπήρχε στη Λευκωσία. Το φεστιβάλ κατάφερε μέσα από όρους, κανονισμούς και προϋποθέσεις να φέρει σε συνεργασία καλλιτέχνες από το χορογραφικό πεδίο, το θέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

 

Ο χορογράφος είχε υποχρέωση να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες στα ρευστά σύνορα των παραστατικών για ενδυνάμωση του χορογραφικού πεδίου και επαναπροσδιορισμό του. Πέραν των παραστάσεων, στις παράλληλες εκδηλώσεις συμμετείχαν καλλιτέχνες με έρευνες, εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.λπ.
 

Διεθνής και Τοπική  συμμετοχή
Επίσης στο φεστιβάλ υπήρχε συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας από Ελλάδα, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Βραζιλία κ.α. δίνοντας στο φεστιβάλ τη δυνατότητα επικοινωνίας με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα και διεθνούς αναγνώρισης του. Σε αυτό βοηθησε και η συμμετοχή του οργανισμού στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα  Modul – Dance www.modul-dance.eu 2010 -2014 parnter of European Dancehouse Netwrork www.ednetwork.eu

Η διοργάνωση του Νo Βody από το Dance Gate είχε από το πρώτο έτος μεγάλη επιτυχία σε αιτήσεις συμμετοχής. Στα 5 φεστιβάλ αιτήθηκαν συμμετοχής το 2009 15 ομάδες καλλιτεχνών, το 2010 15 ομάδες, το 2011 20 ομάδες, το 2012 20 ομάδες και το 2013 27 ομάδες  και  για το φετεινό 25 ομάδες παρόλο τα πολύ χαμηλά κονδύλια για συμμετοχές και διοργάνωση. Δηλαδή ένας αριθμός αιτήσεων συμμετοχής σχεδόν 100 καλλιτεχνικών ομάδων από όλη τη Κύπρο.

Η πλατφόρμα προσφέρει την ευκαιρία σε 70 ομάδες από 300 καλλιτέχνες να συμμετέχουν με παραστάσεις και άλλους τρόπους σ αυτή τη εκδήλωση. Δημιουργήθηκε παραγωγή 50 πρωτότυπων έργων σε παραστάσεις. Η προσέλευση του κοινού στο φεστιβάλ υπήρξε μέχρι στιγμής  αθρόα και μαζική, γεγονός αδιαμφισβήτητο, που ίσως κανένα άλλο φεστιβάλ χορού και  παραστατικών τεχνών τέτοιας μορφής δεν είχε αυτή την επιτυχία  στη πόλη μέχρι σήμερα.

Είναι φανερό ότι το Νo Βody είναι ένας μεγάλος καλλιτεχνικός θεσμός που αποτελεί καλλιτεχνικό και πνευματικό δημιούργημα του Dance Gate και σήμερα είναι το μοναδικό φεστιβάλ στο είδος του που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του τόπου μας.

Το φεστιβάλ έχει αναγνωρισθεί ταυτόχρονα τόσο από την καλλιτεχνική κοινότητα όσο κι από το κοινό αλλά και από το εξωτερικό, όπου παίρνουμε δεκάδες αιτήσεις για συμμετοχή απο εταίρους μας στο ευρωπαικό πρόγραμμα των Ευρωπαικών Κέντρων Χορου (EDN). Το φεστιβάλ αναμφίβολα θα μπορούσε εάν υπήρχαν τα ανάλογα κρατικά κονδύλια να καταστεί ένα Παγκύπριο αλλά και συνάμα Πανευρωπαικό Φεστιβάλ με προσφορά ανταλλαγών με σύμπραξη στη δημιουργία νέου έργου μεταξύ Ευρωπαίων και Κύπριων καλλιτεχνών από το χορό, μουσική, εικαστικά και περφόρμανς. Με παραπλήσια εργαστήρια και διαλέξεις και παρουσιάσεις.

 
To πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης:
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

-Julia Brendle / Nightplay

-Stella Eftychiou / Equidistant Tangented Curves of Reality

-Harry Koushos / Work in Progress : The Time Quality

- Juxta-position  Performing arts company / Bodytrap

- Vision Q / .QUEST

 

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

- Klinisch getestet / Sal (ώμη)’s [lap] dance

- THESANE / RECURSION

- Nadia Mowafy / You are it

- Alexandra Waierstall / LIVING THE COMPOSITION

- Crisina Planas/ Jasmina Krisaj / The Very Delicious Piece*

 (* MODUL DANCE- EU programme www.modul-dance.eu/ www.ednetowrk.eu )

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

-Echo Arts / A sited Music and Dance Performance

- Maria Karolidou / The melancholy of return- 10 years later

- Panayiotis Tofi / Keep door shut at all times

- University of Nicosia Dance Programme / Rituals

Ώρα: 20.00. Παραστάσεις: 10 ευρώ/ένα βράδυ. Παράλληλες Εκδηλώσεις: Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων (από την 1 Δεκεμβρίου 2014), στα τηλέφωνα 22780960 (Dancehouse, 9.00πμ – 3.00μμ) & 70005035 (3μμ-8μμ).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close