Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Φανταστικοί φόβοι

Ο σκηνοθέτης Achim Weiland παρουσιάζει το έργο "Fear Industry" στην Κύπρο στο πλαίσιο του Fringe Festival Cyprus (Buffer Fringe) στις 18 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014

Το έργο συνδυάζει θέατρο με Όπερα, και με μια διάθεση από Stand-Up Performance, καταπιάνεται με έννοιες των πραγματικών και φανταστικών φόβων όπως τα αντιλαμβανόμαστε στη σημερινή κοινωνία. Η παράσταση που ανέβηκε με δύο ηθοποιούς, μία σοπράνο και άριες και τραγούδια από τους Händel, Purcell, Taverner, Wolf, Pärt, προτείνει ένα "ζωντανό αρχείο". Συνδυάζει προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και ιστορικές ομιλίες σε ένα μοναδικό θεατρικό έργο τέχνης. Η παράσταση ρίχνει φως στην προέλευση του φόβου και τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά κίνητρα που ενισχύουν και χειραγωγούν τους φόβους αυτούς.

 

Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις. Τώρα φοβόμαστε ακόμη περισσότερο από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, θανατηφόρες ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και ας μην ξεχνάμε  και τους τρομοκράτες.

Με βάση την αρχική απόδοση του έργου που έκανε την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ το Μάιο του, η πρόσκληση από το 1ο "Κυπριακό Fringe Festival" θα αναδείξει και πάλι το "Fear Industry Project" (2015/16) το όποιο θα επεκταθεί σε έξι συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές Πόλεις/Θέατρα (Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτκγάρδη, Λονδίνο). Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου, στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.

 

Συμμετέχουν: Achim Wieland (σκηνοθεσία/ιδέα), δραματουργία/σενάριο: Μαζί με τους ηθοποιούς Μάριο Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαριάννα Σουρή (Σοπράνο) και φιλική συμμετοχή Oya Akin, Lilia Khatchatrian (Πιάνο), Sossee Eskidjian (Σκηνικά, Κοστούμια), Γιώργος Λάζογλου (Φωτισμός) και Πάνος Μπαρτζής (Ήχος και Μουσική). Με ηχογραφήσεις από Händel, Purcell, Wolf, Taverner, Pärt.

 

Σάββατο, 18 Οκτώβριου, Μεσαιωνική Τάφρος, παρά το Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, 21.00. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα: 99286908 και 96537113.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close