11 October 2014
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Η άλλη όψη

Με την παράσταση "Δωδέκατη νύχτα ή Ό,τι προτιμάτε" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η Κάτω Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2014

17 ηθοποιοί υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λέανδρου Ταλιώτη καλούνται να ζωντανέψουν τη "Δωδεκάτη Νύχτα" του Σαίξπηρ στην αινιγματική Ιλλυρία.

Πώς οι μεταμφιέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μπερδέματα; Και πώς τα μπερδέματα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστάσεις που θα λυθούν με δυσκολία; Δύο αδέρφια που θα χάσουν τα ίχνη ο ένας του άλλου και δύο παθιασμένοι εραστές που θα ερωτευτούν λάθος άνθρωπο... Μέσα σε όλα αυτά τα ευτράπελα, ο ανθρώπινος περίγυρος θα στήσει τρικούβερτο γλέντι με πλάκες και πλάνες... Κι όλα αυτά στο τέλος, ο φιλαλήθης χρόνος θα τα λύσει.

 

Μέσα απ΄την τρέλα, που αφηγείται την αλήθεια, ενώ συνδιαλέγεται με την εξαπάτηση και τον αποκλεισμό, την παρενδυσία, που αποκαλύπτει περισσότερα κρυμμένα πάθη από όσες ταυτότητες καλύπτει, την προσπάθεια επιβολής της τάξης σε έναν άτακτο κόσμο, που γεννά μεγαλύτερη ανισορροπία, την υπερβολή, τη φαντασίωση, το όνειρο και τον πανταχού παρών έρωτα, στις πολλαπλές, ιδανικές μορφές του, που μεταστρέφεται σε σεξουαλική ανάγκη, εξίσου ισχυρή και κινητήρια απίθανον κωμικών καταστάσεων. Ταυτόχρονα, η παρουσία της μουσικής ικανής να λειτουργήσει ως ταχυδακτυλουργικό πέρασμα σε έναν άχρονο, παράλληλο κόσμο επιθυμιών και πόθων, έναν κόσμο που, σε αντιστοιχία με αυτόν που ζούμε, μοιάζει σαν ένα αστείο, αλλά σκοτεινό τσίρκο.

 

Η  παράσταση κλείνει το μάτι στον καθένα μας, μέσα από το χιούμορ ή τη χοντροκομμένη πλάκα, πως ό,τι προτιμάμε έχει και μια άλλη όψη. Ή, όπως λέει και ο Φέστε στο τέλος της "Δωδέκατης Νύχτας", "η γη είναι σφαίρα και γυρίζει… μα, εμείς θα είμαστε εδώ καθημερινά" -ας το αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, γελώντας.

 

Παίζουν οι Aνδρέας Σιαμαρής, Γρηγόρης Πετρή, Ήβη Νικολαΐδου, Ανδρέας Καρούμπας, Κωνσταντίνα Μενοίκου/Μαριλένα Ιωάννου, Πάνος Ζαμπακκίδης, Αθηνά Σάββα, Τερέζα Ευριπίδου, Ειρήνη Κογκορόζη, Ανδρέας Σιαμαρής, Άνδρια Ευαγόρου, Λήδα Καραγιάννη, Πωλίνα Ματθαίου, Μαρία Ζίττη ,Ειρήνη Καραγιώργη και Ιφιγένεια Αβραάμ.

Πρεμιέρα. Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τλέφωνα: 99 852609, 99354207, 22312940.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close