Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2026
Το 1949, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και με τον Ψυχρό Πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο νομπελίστας συγγραφέας Thomas Mann επιστρέφει στη Γερμανία για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια εξορίας.
Μαζί με την κόρη του Erika Mann, ηθοποιό, συγγραφέα και οδηγό αγώνων, ξεκινά ένα ταξίδι σε μια πατρίδα που πλέον είναι βαθιά αλλαγμένη και χωρισμένη στα δύο.
Στον ρόλο της Erika Mann βρίσκεται η Sandra Hüller, ενώ τον Thomas Mann υποδύεται ο Hanns Zischler. Στο καστ συναντάμε ακόμη τον August Diehl, την Anna Madeley και τον Devid Striesow.
Η νέα ταινία του Paweł Pawlikowski συνεχίζει την κινηματογραφική του ενασχόληση με την ευρωπαϊκή ιστορία, την ταυτότητα, την οικογένεια και τις συνέπειες του πολέμου, μετά τα πολυβραβευμένα "Ida" και "Cold War".
Το "Fatherland" έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, όπου ο Pawlikowski τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.
Προβολές στο Pantheon Λευκωσίας: 29 & 30 Σεπτεμβρίου και 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 & 10 Οκτωβρίου στις 20:30. Επιπλέον προβολές στις 18:00, 1, 3 & 10/10.
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία "Digger"
Tom Cruise και Alejandro G. Iñárritu σε μια απρόβλεπτη κινηματογραφική συνεργασία που... μυρίζει Όσκαρ!
Πρεμιέρα για την ταινία "Verity"
Anne Hathaway, Dakota Johnson και Josh Hartnett συναντιούνται σε ένα σκοτεινό θρίλερ βασισμένο στο μυθιστόρημα της Colleen Hoover
Πρεμιέρα για την ταινία "Tad and the Magic Lamp"
Η τέταρτη ταινία της δημοφιλούς animated σειράς ταξιδεύει από το Περού και την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Μέση Ανατολή
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Heart of the Beast
Ο Brad Pitt και ο πιστός σκύλος του παλεύουν για την επιβίωσή τους στην άγρια φύση της Αλάσκας
Sense and Sensibility
Το κλασικό μυθιστόρημα της Jane Austen μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη
Το "Avengers: Endgame" επιστρέφει στους κινηματογράφους
Το φιλμ προβάλλεται ξανά σε ειδική Encore έκδοση, με αποκλειστική ματιά στο πολυαναμενόμενο "Avengers: Doomsday"
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου