Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2026
Η Γκουίνεθ Πάλτροου επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία που συνδυάζει το αστυνομικό μυστήριο με το οικογενειακό δράμα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «The Apology», τη νέα σειρά του Netflix, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει δύο κύκλους επεισοδίων.
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται η Έβελιν, την οποία θα υποδυθεί η Πάλτροου, και ο Κέιλεμπ Άμσποκερ, ένα ζευγάρι που εξακολουθεί να ζει στη σκιά της δολοφονίας του γιου του. Το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, παραμένει ανεξιχνίαστο επί 18 χρόνια.
Η ανατροπή έρχεται όταν ένας άγνωστος εμφανίζεται ξαφνικά και ομολογεί τη δολοφονία. Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, οι δύο γονείς πιστεύουν ότι ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικογένειά τους θα λογοδοτήσει. Σύντομα, όμως, πληροφορούνται ότι ο δράστης ενδέχεται να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή.
Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας τιμωρίας που θεωρούν ανεπαρκή, η Έβελιν και ο Κέιλεμπ αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η αναζήτηση δικαιοσύνης μετατρέπεται έτσι σε μια επικίνδυνη διαδρομή, όπου τα όρια ανάμεσα στην τιμωρία και την εκδίκηση γίνονται ολοένα πιο δυσδιάκριτα.
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ, δημιουργός της βραβευμένης με Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας «Άσπρο Πάτο» («Another Round»). Το σενάριο υπογράφει ο Τζο Μέρταγκ, γνωστός από τις σειρές «Say Nothing» και «The Woman in the Wall».
Για την Πάλτροου, το «The Apology» σηματοδοτεί την πρώτη φορά που αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά. Στο παρελθόν είχε εμφανιστεί στο «The Politician» του Netflix, ενώ είχε συμμετάσχει και στη δημοφιλή μουσική σειρά «Glee».
Η ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια είχε περιορίσει αισθητά την παρουσία της στην υποκριτική, επέστρεψε πρόσφατα στον κινηματογράφο με το «Marty Supreme».
Σχετικά
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου