Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2026
Η Τεμβριά ετοιμάζεται να υποδεχθεί για ακόμη μία χρονιά ένα φεστιβάλ γεμάτο παράδοση, γεύσεις, μουσική και εικόνες από μια άλλη εποχή. Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Επαγγελμάτων Τεμβριάς επιστρέφει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό απόγευμα στην πλατεία του χωριού.
Από τις 16:30, η πλατεία Τεμβριάς θα γεμίσει με παραδοσιακά εδέσματα, τραγούδια, χορούς και επαγγέλματα που κρατούν ζωντανές μνήμες και εικόνες από την κυπριακή ζωή του παρελθόντος.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τεμβριώτικες κατσούρες, ζεστό παλουζέ, τραχανά, χωριάτικο ψωμί, τεμβριώτικα φρούτα, τραγανιστούς λουκουμάδες και παραδοσιακό σουσιούκκο, ενώ θα γνωρίσουν από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα και τεχνικές, όπως η απόσταξη ζιβανίας, το πλούμισμα κολοτζιού, ο αργαλειός και η καλαθοπλεκτική.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η παρασκευή τεμβριώτικων κατσούρων, παρέα με τον αγαπημένο τηλεοπτικό σεφ Σάββα Σάββα, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη βόλτες με το τρενάκι για τους μικρούς επισκέπτες.
Τη μουσική βραδιά αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μημημέρης μαζί με την Ειρήνη Πελαγία, ενώ θα παρουσιαστεί και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΑΗΚ Λάρνακας.
Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, που μας δίνει την ευκαιρία να γευτούμε, να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε κομμάτια της Κύπρου που αξίζει να παραμένουν ζωντανά.
>> Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026, Πλατεία Τεμβριάς, Λευκωσία, 16:30. Είσοδος ελεύθερη.
Σχετικά
Γλυκό καρυδάκι, ζαμπούκος, αγκινάρα, χαλεπιανό, γκότζι μπέρι… Ποιο γλυκό λείπει από τη συλλογή;
Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει όλα τα γλυκά του κουταλιού, μάλλον ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση!
14 φεστιβάλ για να απολαύσεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Από μπίρα, κολοκάσι και παλουζέ μέχρι τζαζ, όπερα, συναυλίες και οικογενειακές γιορτές σε ολόκληρη την Κύπρο.
Ολα όσα θα ζήσουμε στο 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου
Τρεις ημέρες αφιερωμένες στη σύγχρονη χορογραφική δημιουργία της Κύπρου, με εννέα έργα που αναδεικνύουν τη δυναμική και την πολυφωνία της τοπικής σκηνής
Μόλις ανακοινώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Αβοκάντο Αργάκας
Η ξεχωριστή γιορτή επιστρέφει, αναδεικνύοντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.
Το Φεστιβάλ «Κυπριακά & Αυθεντικά» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο πλούσιο και ακόμη πιο αυθεντικό.
42ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας: Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε επί σκηνής
Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, πολιτισμό και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία «Γιώργος Σεφέρης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Mitsikouri 2026 μεγαλώνει και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Κύπρο
14 παραγωγές από 11 χώρες, για παιδιά και νεαρά άτομα 0-18 ετών, καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα
Το Τσέρι ετοιμάζεται για το 55ο Φεστιβάλ Τσακκιστής Ελιάς
Η καρδιά του Τσερίου χτυπά και φέτος στον ρυθμό της παράδοσης!
Ο παλουζές του Κάμπου-Τσακίστρας κατεβαίνει στη Λευκωσία για μια αυθεντική κυπριακή γιορτή
H Λευκωσία για μία και μόνο Κυριακή θα απολαύσει παλουζέ του Κάμπου-Τσακίστρας