Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2026
Ο Δήμος Δρομολαξιάς–Μενεού, το Δημοτικό Διαμέρισμα Περβολιών και ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ρήγαινα» Περβολιών διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Κολοτζιού Περβολιών.
Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, από τις 15:00, ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Περβολιών γεμίζει παράδοση, γεύσεις, τραγούδι, χορό και γιορτινή διάθεση!
Το αγαπημένο κολότζι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας γιορτής που φιλοδοξεί να αναδείξει την κυπριακή παράδοση, τις γεύσεις και τα προϊόντα του τόπου μας και να αποτελέσει έναν νέο θεσμό για τα Περβόλια και την ευρύτερη περιοχή.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ • ΓΕΥΣΗ • ΤΡΑΓΟΥΔΙ • ΧΟΡΟΣ • ΓΙΟΡΤΗ
- Παραδοσιακές γεύσεις και εδέσματα με βάση το κολότζι
- Τοπικά προϊόντα και δημιουργίες
- Παραδοσιακό τραγούδι
- Παραδοσιακοί χοροί
- Θέατρο Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και το πνεύμα του κολοτζιού» - Διαδραστική και βιωματική δράση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δρομολαξιάς–Μενεού: «Ανακαλύπτω τον κόσμο της κολοκύθας μέσα από τις αισθήσεις, το παιχνίδι και τη δημιουργία»
- Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
>> Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Περβολιών, 15:00.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί και να κάνουμε το 1ο Φεστιβάλ Κολοτζιού την αρχή ενός νέου θεσμού για τα Περβόλια και την ευρύτερη περιοχή!

Σχετικά
Η Κυπερούντα γιόρτασε με τεράστια επιτυχία το 22ο Φεστιβάλ Μήλου και υποδέχθηκε το διεθνές βραβείο Golden Apple 2026
Μια σημαντική διεθνής διάκριση για την Κυπερούντα
Όλα όσα θα ζήσουμε στη 15 Γιορτή της Ζιβανίας στην όμορφη Άλωνα
Από το πάτημα των σταφυλιών μέχρι την απόσταξη, με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική, χορό και διαδρομές στο χωριό, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Halloween στο Cyherbia με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και «μαγικά» εργαστήρια
Το βοτανικό πάρκο στο Αυγόρου υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, με παιχνίδια στον λαβύρινθο και διαγωνισμό μεταμφίεσης.
Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ξανά με βασίλισσες, ιππότες, και μεγάλες συναυλίες
«Αγία Νάπα: Το Στέμμα της Μεσογείου» – Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις 5 ημέρες διεθνούς πολιτιστικού υπερθεάματος
Η Πλατεία Ελευθερίας γεμίζει παιχνίδι, δημιουργία και ευρωπαϊκές εμπειρίες
Το Erasmus+ Festival Nicosia έρχεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου με εργαστήρια, θέατρο σκιών, μουσική, χορό και διαδραστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.
Ένα φεστιβάλ φάρμας γεμάτο περιπέτειες στη φύση για καλό σκοπό!
Με δωρεάν όλες τις δραστηριότητες
Η Πλατανιστάσα μάς κερνά «κρασί που το πιθάρι, όπως παλιά» - Όλα όσα θα γίνουν στο φεστιβάλ
Η 4η Γιορτή Κρασιού επιστρέφει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, με μουσική, χορό και κρασί στην πλατεία του χωριού
Σ' αυτό το φεστιβάλ θα απολαύσεις παραδοσιακό ψωμί, χαλλούμι, τραχανά κ.ά.
Όλα όσα θα συμβούν στο 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άλασσας
Halloween Festival: Ένα διήμερο γεμάτο παιχνίδι και shows στο Παλαιομέτοχο
Φουσκωτά, αναρρίχηση, μαγικό show και πολλές ακόμη δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά στο Ολύμπιον Σχολείο, με δωρεάν είσοδο για τους γονείς.
Η Ορούντα μάς κερνά παραγεμωστό στο 4ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού & Παραδοσιακών Γεύσεων
Δωρεάν γευσιγνωσία, κυπριακά εδέσματα και ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Σταματάρη και τη Φλώρα Κωνσταντίνου την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Για το 1ο Φεστιβάλ Κυνηγού & Βιοτόπων θα πάμε στα Καννάβια
Μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στη φύση, την παράδοση, τον κυνηγετικό πολιτισμό και την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας!
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.