Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2026
Η επιστροφή του Πίτερ Τζάκσον πίσω από την κάμερα αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις για τους φίλους του σύγχρονου κινηματογράφου. Ο βραβευμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τις τριλογίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται επιτέλους να σκηνοθετήσει τη νέα του ταινία. Πρόκειται για τη συνέχεια των «Περιπετειών του Τεντέν», ενός σχεδίου που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται πως βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το σενάριο είναι πλέον έτοιμο.
Μιλώντας στο Gold Derby, ο Τζάκσον εξήγησε πως το σχέδιο υπήρχε από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ταινία του 2011, την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ εκείνος είχε αναλάβει την παραγωγή. «Η Φραν κι εγώ γράφαμε το σενάριο για την επόμενη ταινία του Τεντέν, γιατί πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία και εγώ ήμουν ο παραγωγός της», δήλωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ιδέα ήταν ότι θα περνούσα αμέσως μετά στη σκηνοθεσία της δεύτερης ταινίας και ο Στίβεν θα αναλάμβανε την παραγωγή. Δυστυχώς χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, λίγο αργά βέβαια. Ομως πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία. Μόλις ολοκληρώσαμε το σενάριο, οπότε πιθανότατα η επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσω θα είναι μια ταινία του Τεντέν».

Η τελευταία φορά που ο Τζάκσον υπέγραψε σκηνοθετικά μια ταινία μεγάλου μήκους ήταν το 2014 με το «Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών». Από τότε αφοσιώθηκε κυρίως σε ντοκιμαντέρ, όπως το ιδιαίτερα επιτυχημένο «The Beatles: Get Back», αφήνοντας τους θαυμαστές του να αναρωτιούνται πότε θα επιστρέψει στη μυθοπλασία. Ο ίδιος είχε εξηγήσει πρόσφατα ότι η απώλεια του επί χρόνια συνεργάτη και διευθυντή φωτογραφίας του, Αντριου Λέσνι, τον επηρέασε βαθιά. Οπως είχε παραδεχθεί, δυσκολεύτηκε να εμπιστευτεί κάποιον άλλο στη συγκεκριμένη θέση, καθώς η δημιουργική τους συνεργασία είχε καθορίσει την αισθητική όλων σχεδόν των σημαντικών ταινιών του.
Παρότι οι «Περιπέτειες του Τεντέν» δεν κατάφεραν να γνωρίσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανταπόκριση σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές και ιδιαίτερα στη Γαλλία ήταν εξαιρετική, διατηρώντας ζωντανό το ενδιαφέρον για μια συνέχεια. Ηδη από το 2018 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε ανακοινώσει ότι ο Πίτερ Τζάκσον παρέμενε ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε τη σκηνοθεσία της δεύτερης ταινίας, ωστόσο το πρότζεκτ παρέμενε στάσιμο για χρόνια. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα ταινία θα αντλήσει την ιστορία της από τα κλασικά άλμπουμ του Ερζέ «Οι Επτά Κρυστάλλινες Σφαίρες» και «Ο Ναός του Ηλιου», ακολουθώντας την ίδια λογική της πρώτης ταινίας, η οποία είχε συνδυάσει στοιχεία από περισσότερες από μία ιστορίες του διάσημου δημοσιογράφου.
Για τον Πίτερ Τζάκσον, η επιστροφή αυτή μοιάζει να κλείνει έναν κύκλο που είχε μείνει ανοιχτός για περισσότερο από μία δεκαετία. Με μια φιλμογραφία που περιλαμβάνει, πέρα από τις επικές μεταφορές του Τόλκιν, ταινίες όπως τα «Ουράνια Πλάσματα», «Κινγκ Κονγκ», «Bad Taste», «Οι Τρομακτικοί Επισκέπτες» και «The Lovely Bones», ο βραβευμένος σκηνοθέτης εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου κινηματογράφου.
Σχετικά
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984
Ο Τομ Κρουζ εμφανίζεται αγνώριστος στο πρώτο τρέιλερ του Digger
Το πρώτο τρέιλερ του Digger δείχνει τον Τομ Κρουζ αγνώριστο, σε έναν γκροτέσκο ρόλο μακριά από το Mission: Impossible: έναν δισεκατομμυριούχο πετρελαιά που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από μια οικολογική καταστροφή.
Ο 27ος Μαραθώνιος Θερινών Προβολών ξεκινά
Αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 21:00 ανοίγουμε την αυλαία με το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Μνήμη Γλυκείας Πατρίδας / Memory of a Sweet Homeland»
Ιστορικό ρεκόρ για την ταινία «Michael»: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office
Η ταινία έχει συγκεντρώσει 371,8 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Αντονι Χόπκινς αφήνει για λίγο το σινεμά και κυκλοφορεί άλμπουμ με δικές του συνθέσεις
Ο 88χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Life Is a Dream», ενός άλμπουμ που συγκεντρώνει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που έγραφε επί περισσότερες από έξι δεκαετίες.
Η κυπριακή ταινία «The Lion at My Back» βραβεύτηκε στο Κάρλοβι Βάρι
Στο βραβείο περιλαμβάνεται και το χρηματικό ποσό των 25.000 δολαρίων
Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Σαμ Νιλ, πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders»
Ο ηθοποιός Σαμ Νιλ, ο πολυπράγμων Νεοζηλανδός που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε ταινίες όπως The Piano και Jurassic Park, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.
Ο Godzilla επιστρέφει πιο αδυσώπητος από ποτέ στο «Godzilla Minus Zero»
Η συνέχεια του βραβευμένου με Οσκαρ «Godzilla Minus One» αποκαλύφθηκε με ένα εντυπωσιακό πρώτο τρέιλερ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την κλίμακα της καταστροφής και φέρνοντας το θρυλικό τέρας αντιμέτωπο με μια νέα, εκρηκτική πρόκληση.
Το Χόλιγουντ έρχεται στην Κύπρο με τον Clive Owen να πρωταγωνιστεί στο θρίλερ δράσης Scorpion της Copper Island
Τα γυρίσματα του Scorpion στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η χώρα διαθέτει τις δυνατότητες να φιλοξενεί και να υποστηρίζει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές
Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Τρεις δωρεάν προβολές στην Πάφο
Ο νέος κινηματογραφικός κύκλος του Δήμου Πάφου ξεκινά στο Θερινό «Αττικόν» με ταινίες που φωτίζουν τη σύγχρονη ιστορία και την κυπριακή πραγματικότητα.
«Dune»: Το τρίτο και σκοτεινότερο μέρος της τριλογίας έρχεται τον Δεκέμβριο
Στο μέρος αυτό φεύγουμε, θεωρητικά, εντελώς από το χολιγουντιανά ευάερο περιβάλλον της πρώτης ταινίας