Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2026
Η ιστορία της θείας Γκλάντις, του χαρακτήρα-φαινόμενο από την ταινία τρόμου «Weapons», ετοιμάζεται να συνεχιστεί μέσα από ένα πολυαναμενόμενο prequel. Για το σενάριο της νέας ταινίας, με προσωρινό τίτλο «Gladys», ο Ζακ Σιλντς («Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία») θα συνεργαστεί με τον δημιουργό του «Weapons», Ζακ Κρέγκερ.
Η παραγωγή των New Line και Warner Bros. βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη εδώ και μήνες, μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του «Weapons», το οποίο συγκέντρωσε περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Η ερμηνεία της Έιμι Μάντιγκαν στον ρόλο της διαβολικά διαταραγμένης θείας Γκλάντις της χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ τιμήθηκε επίσης με το SAG Award και το Critics Choice Award, καθώς και με υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.
Κατά την παρουσία της στα Όσκαρ, η Μάντιγκαν δήλωσε ενθουσιασμένη με την προοπτική να επιστρέψει στον ρόλο της, όποτε κι αν προχωρήσει η παραγωγή. «Ξέρουμε πόσο χρόνο μπορεί να πάρουν αυτά τα πράγματα», είπε στους δημοσιογράφους. «Τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Αλλά αν τελικά συμβεί, θα είναι υπέροχο, γιατί εμπιστεύομαι τον Ζακ Κρέγκερ και έχει πραγματικά τρελές ιδέες».
Οι λεπτομέρειες της πλοκής για το «Gladys» παραμένουν μυστικές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κοινό θα μάθει περισσότερα για το παρελθόν της και το πώς μετατράπηκε στην παρασιτική μάγισσα που απαγάγει παιδιά, με το χαρακτηριστικό της ύφος «παρανοϊκής γιαγιάς», κοκκινωπές μπούκλες, γυαλιά και μια παρουσία που έγινε ήδη εμβληματική.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εμφάνισή της ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς στολές για το Halloween του 2025.
Η βράβευση της Μάντιγκαν θεωρήθηκε επίσης σημαντική για το ίδιο το είδος του τρόμου, το οποίο για χρόνια αντιμετωπιζόταν με λιγότερη σοβαρότητα από τη βιομηχανία. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, οι ταινίες τρόμου συχνά αντιμετωπίζονταν «σαν τα μικρά παιδιά στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών». Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: μόνο το 2025, η New Line ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office αποκλειστικά από τίτλους τρόμου. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα horror franchises όλων των εποχών, όπως το σύμπαν του «The Conjuring», οι ταινίες «It» και το franchise «Final Destination».
Την παραγωγή του «Gladys» θα αναλάβουν και πάλι ο Ζακ Κρέγκερ μαζί με τους Ρόι Λι και Μίρι Γιουν της Vertigo Entertainment.
Παράλληλα, ο Κρέγκερ ετοιμάζει και τη δική του εκδοχή του «Resident Evil», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
Για τον Ζακ Σιλντς, η συνεργασία αυτή συνεχίζει τη μακροχρόνια σχέση του με τη Warner Bros. Ο σεναριογράφος έχει συμβάλει σε αρκετά μεγάλα projects του στούντιο, μεταξύ των οποίων τα «Godzilla vs. Kong», «Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» και «Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία», ενώ υπήρξε και συμβουλευτικός παραγωγός στη σειρά «Monarch: Legacy of Monsters» της Apple TV+.
Επιπλέον, έχει συνυπογράψει την ταινία «Krampus» της Universal μαζί με τον Μάικλ Ντόχερτι και υπήρξε συν-εκτελεστικός παραγωγός στη σειρά «Lady in the Lake» της Άλμα Χαρέλ, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν.
Σχετικά
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.
Η Λευκωσία βλέπει ταινίες κάτω από τα αστέρια
Στο Open Air Cinema των Premier Cinemas, που σηκώνει απόψε αυλαία
Η ταινία «Δράκουλας» του 1958 επιστρέφει στις βρετανικές αίθουσες με χαμένες σκηνές που προκαλούσαν λιποθυμίες
Στην ταινία του 1958 πρωταγωνιστούν ο Κρίστοφερ Λι ως Κόμης Δράκουλας και ο Πίτερ Κάσινγκ στον ρόλο του Doctor Van Helsing
Από το «Beast» μέχρι τους «Φίλους για Πάντα»: Οι 3 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Δράση, τρόμος και ελληνική κωμωδία συναντιούνται στις κινηματογραφικές αίθουσες με τρεις πολυσυζητημένες νέες κυκλοφορίες
Only Terrestrial: Τρεις βραδιές Καλλιτεχνικού Φιλμ στο Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης
Η πλατφόρμα Shasha Movies ενεργοποιεί την ταράτσα του μουσείου μέσα από προβολές που εξερευνούν μνήμη, τόπο και συλλογική ταυτότητα
H Lionsgate υπόσχεται πως το σίκουελ του «Michael» θα είναι μια καλύτερη ταινία
Το στούντιο πίσω από τη βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον φαίνεται πως έχει ακούσει τις όποιες κακές κριτικές για την πρώτη ταινία και υπόσχεται ένα «μεγαλύτερο και πιο ικανοποιητικό» σίκουελ.
Ο «Νονός» επιστρέφει με νέα ιστορία και η Κόνι Κορλεόνε περνά για πρώτη φορά στο επίκεντρο
Eνα νέο βιβλίο ανοίγει ξανά την πόρτα στον κόσμο της οικογένειας Κορλεόνε και ήδη στο Χόλιγουντ συζητούν για την κινηματογραφική του μεταφορά, πιθανότατα όμως χωρίς τον Φράνσις Φορντ Κόπολα πίσω από την κάμερα
Πρώτο τρέιλερ του «Victorian Psycho» με τη Μάικα Μονρό σε έναν ανατριχιαστικό ρόλο
Μετά το «Sanctuary», ο Ζακ Γουίγκον επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με ένα γοτθικό ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται ατμόσφαιρα, μυστήριο και μια πρωταγωνίστρια φτιαγμένη για τον κόσμο του τρόμου.
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά
Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.